Entertainment

Kanye West aangeklaagd door ex-assistent vanwege seksuele intimidatie

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kanye West aangeklaagd door ex-assistent vanwege seksuele intimidatie

Het is inmiddels de normaalste zaak van de wereld: Kanye West heeft weer een rechtszaak aan zijn broek hangen. De rapper wordt namelijk door een voormalige assistente, genaamd Lauren Pisciotta, aangeklaagd voor onder andere seksuele intimidatie en contractbreuk.

Seksueel getinte berichten

Kanye West zou Pisciotta in 2021 in dienst hebben genomen als assistente bij Yeezy. Naar eigen zeggen was Pisciotta voor haar carrière bij het modebedrijf erg succesvol als contentmaker op OnlyFans. Zo meldt TMZ op basis van de aanklacht dat ze ongeveer een miljoen dollar per jaar verdiende door foto's van zichzelf in lingerie en bikini's te posten.

Een jaar nadat ze bij Yeezy in dienst trad, vroeg Kanye of ze haar OnlyFans-account wilde verwijderen. Hij beloofde haar daar een miljoen dollar voor te betalen, waar Pisciotta mee akkoord ging. Kort daarna zou Kanye haar regelmatig seksueel getinte berichten hebben verstuurd. Zo zou hij onder andere hebben gezegd: "Weet je, mijn probleem is dat ik wil neuken, maar als ik klaar ben, wil ik horen hoe hard ik een vrouw heb geneukt. Daarna wil ik dat ze vreemdgaat op me." Verder zou Ye zijn seksuele fantasieën en zelfgemaakte seksvideo's met Pisciotta hebben gedeeld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ontslagen

In oktober 2022 ontsloeg Kanye Pisciotta. De rapper zou haar een ontslagvergoeding van 3 miljoen dollar betalen. Echter, volgens de ex-assistente heeft ze dat geld nooit ontvangen. Ze sleept Kanye dan ook voor de rechter wegens contractbreuk, onrechtmatige ontslag, seksuele intimitdatie en het creëren van een onveilige werkomgeving.

Niet de eerste keer

Dit is niet de eerste keer dat Kanye West door een oud-medewerker voor de rechter wordt gesleept. Vorige maand werd de rapper aangeklaagd wegens discriminatie en intimidatie. Volgens Trever Phillips, zoals de oud-medewerker heet, zou Kanye specifiek tegen zwarte medewerkers uitvallen, maar nooit tegen witte medewerkers. Ook claimt Phillips dat Kanye meerdere antisemitische opmerkingen maakte in de tijd dat hij werkzaam was bij Yeezy. Zo riep hij naar verluidt: "Hitler is geweldig, hij is de reden dat we auto's hebben".

Ster advertentie
Ster advertentie