FunX

Selena's vader trok naar Pools-Oekraïense grens om vluchtelingen te helpen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Selena's vader trok naar Pools-Oekraïense grens om vluchtelingen te helpen

Het is oorlog in Oekraïne en daarom proberen dagelijks vele mensen het land te ontvluchten. Selena (20) zag haar vader vertrekken naar de Pools-Oekraïense grens om de vluchtelingen te helpen. Susanne sprak in Jouw Stad met Selena: "Mijn vader is gewoon zo", vertelt ze trots.

'Wel even slikken'

Selena is erg trots op haar vader, maar moest toch even slikken toen ze hoorde wat hij van plan was. "Ik dacht wel in eerste instantie: dat is heel erg spannend. Je eigen vader gaat daar naartoe. Toen moest ik wel even slikken, maar het gevoel van trots overheerst echt enorm."

Niemand in de familie heeft dan ook geprobeerd hem tegen te houden. "Mijn vader is gewoon zo. Hij wil altijd mensen helpen en als hij daar een idee over heeft, doet hij dat meteen."

Quote

Hij is nu onderweg naar ons huis met een gezin, zodat zij veilig kunnen wonen.

Selena

Gezin in de auto

Met zijn eigen auto reed Selena's vader naar Medika in Polen, waar heel veel Oekraïense vluchtelingen naartoe trekken. "Hij is nu een paar keer op en neer gereden naar een hotel in Polen dat beschikbaar is gesteld om gezinnen veilig onder te brengen", vertelt Selena. "Hij is nu onderweg naar ons huis met een gezin, zodat zij veilig kunnen wonen."

Selena is blij dat ze haar vader vanavond weer ziet, zodat ze alle verhalen kan horen. "Hij zit nu ergens in Duitsland, dus dat was goed om te horen, want ik dacht: die is bijna veilig thuis", zegt ze. "Maar ik sta er niet van te kijken als hij nog een keer op en neer gaat."

De laatste updates over de oorlog in Oekraïne vind je hier.

Ster advertentie
Ster advertentie