Games & gadgets

Microsoft-topman wil 'Call of Duty' beschikbaar houden op PlayStation

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Microsoft-topman wil 'Call of Duty' beschikbaar houden op PlayStation

Het grootste nieuws omtrent gaming was deze week zonder meer de overname van Activision-Blizzard door Microsoft. Na de aankondiging van de overname vreesden veel gamers dat Call of Duty niet meer op PlayStation zou uitkomen, maar als het aan Microsoft ligt wordt de populaire shooter in de toekomst gewoon uitgebracht voor PlayStation.

"Sony is belangrijk"

Phil Spencer, hoofd van Xbox Game Studios, heeft via Twitter laten weten dat hij "goede gesprekken" heeft gehad met de top van Sony. In deze gesprekken heeft hij aangegeven dat bestaande afspraken tussen Sony en Activision-Blizzard ook na de overname door Microsoft worden nagekomen. Daarnaast zegt hij dat de softwaregigant de wens heeft om Call of Duty in de toekomst op PlayStation uit te blijven brengen. "Sony is een belangrijk onderdeel van onze industrie en we waarderen onze relatie", aldus Spencer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Andere ActiBlizzard games naar PlayStation?

Hoewel de wil er dus lijkt te zijn bij Microsoft om Call of Duty multiplatform te houden, is het nog onduidelijk of dat daadwerkelijk het geval zal zijn in de toekomst. Daarnaast is het nog niet bekend of andere grote franchises van Activision Blizzard, zoals Overwatch en Crash Bandicoot hun weg zullen vinden naar de consoles van Sony.

Grootste overname ooit in gaming

Afgelopen dinsdag werd bekend dat Microsoft maar liefst 68,7 miljard (omgerekend 60 miljard euro) neertelde om Activision-Blizzard op te kopen, de grootste overname ooit in gaming. Daarmee is het bedrijf niet alleen eigenaar geworden van bovengenoemde games, maar ook World of Warcraft, Diablo, Spyro the Dragon, Starcraft en meer. De overname neemt nog zeker een jaar in beslag. Zodra deze rond is zullen zoveel mogelijk games van Activision-Blizzard toegevoegd worden aan Xbox Game Pass.

Ster advertentie
Ster advertentie