Games & gadgets

EA Sports biedt 'FIFA 23 Ultimate Edition' per ongeluk voor 0,06 dollar aan

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. EA Sports biedt 'FIFA 23 Ultimate Edition' per ongeluk voor 0,06 dollar aan

EA Sports heeft een aantal weken geleden de pre-order van de Ultimate Edition van FIFA 23, ter waarde van 99,99 dollar, per ongeluk voor 0,06 dollar aangeboden. Verschillende gamers waren snel genoeg om de game af te rekenen en hebben van de ontwikkelaar bevestigd gekregen dat ze het spel mogen houden.

Minder dan een dollar

PC Gamer meldt dat EA snel doorhad dat ze de game voor de verkeerde prijs online hadden gezet op het Epic Games Store-platform. De uitgever haalde de game offline, maar niet voordat verschillende mensen het spel al hadden afgerekend. Zo deelde Moin Hasan bijvoorbeeld op Twitter dat hij de game voor minder dan een dollar heeft kunnen bemachtigen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Spectaculair eigen doelpunt'

EA nam het verlies sportief op en e-mailde iedere Epic Games Store-gebruiker die de game voor de veel te lage prijs aanschafte. Daarin gaf het de blunder toe en bevestigde het aan de gamers dat ze niet bang hoefden te zijn voor extra kosten.

"Een paar weken geleden scoorden we een behoorlijk spectaculair eigen doelpunt toen we per ongeluk de pre-order van de Ultimate Edition van FIFA 23 aanboden in de Epic Games Store tegen een onjuiste prijs", stond er in de e-mail. "Het is onze fout en we willen je laten weten dat we alle pre-orders die tegen de betreffende prijs zijn afgerekend, zullen goedkeuren."

Laatste 'FIFA'

FIFA 23 zal de laatste game van EA zijn met de naam 'FIFA'. Vanaf volgend jaar gaat het spel namelijk EA Sports FC heten. Verder is het de eerste keer in de geschiedenis van het spel dat een vrouwelijke speler op de internationale FIFA-cover te zien zal zijn. PSG-ster Kylian Mbappé wordt namelijk vergezeld door Chelsea-speelster Sam Kerr. De game zal op 30 september uitkomen.

Ster advertentie
Ster advertentie