Games & gadgets

FIFA bevestigt dat ze aan eigen voetbalgames werken

foto: YouTube: EA Sports FIFA
  1. Newschevron right
  2. FIFA bevestigt dat ze aan eigen voetbalgames werken

Nu de deal met uitgever EA ten einde loopt, gaat FIFA zelf games ontwikkelen. Dat laat de voetbalorganisatie weten in een statement op haar website.

Meerdere games al in ontwikkeling

Volgens FIFA zullen nieuwe voetbalgames ontwikkeld worden in samenwerking met verschillende uitgevers en ontwikkelaars. Tot nu toe worden de FIFA-games exclusief door EA Sports ontwikkeld en uitgegeven door EA. Het werken met andere partijen zou ervoor moeten zorgen dat voetbal- en gamingfans meer keuze krijgen in wat voor voetbalgames ze willen spelen.

Zo zijn er al een aantal voetbalgames in ontwikkeling die later dit jaar uitgebracht moeten worden. "De gaming- en e-sportsmarkt worden alsmaar groter en gevarieerder. De strategie van FIFA is om een grote verscheidenheid aan producten en mogelijkheden te bieden aan gamers, fans en onze partners", aldus Gianni Infantino, bestuursvoorzitter van FIFA.

FIFA 23

Dit jaar zal de laatste FIFA-game uitkomen die exclusief door EA Sports wordt ontwikkeld, namelijk FIFA 23. Vanaf 2023 zal het spel EA Sports FC gaan heten. De ontwikkelaar meldt op zijn website dat EA Sports FC content zal bevatten die spelers gewend zijn en dat de nieuwe overeenkomst tussen EA en FIFA over de naam van de games losstaan van andere samenwerkingen en licenties tussen beide partijen.

Ster advertentie
Ster advertentie