Games & gadgets

'Voor het eerst vrouwelijke speelster op wereldwijde FIFA-cover'

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. 'Voor het eerst vrouwelijke speelster op wereldwijde FIFA-cover'

Er zal voor het eerst een vrouwelijke speelster te zien zijn op de cover van de game FIFA. Dat meldt het doorgaans goed ingelichte DonkTrading op Twitter. Zijn verwachting is dat Sam Kerr en Kylian Mbappé op de hoes van FIFA 23 te zien zullen zijn.

Inclusiviteit

Het uitlekken van de potentiële cover stars kan rekenen op veel positieve reacties. De keuze voor een vrouwelijke speelster op de cover onderstreept het streven van ontwikkelaar EA om inclusiviteit te omarmen en voetbal(games) toegankelijker te maken voor vrouwen.

Verschillende gamesites hebben EA gevraagd om een bevestiging van het nieuws, maar tot op heden heeft de ontwikkelaar nog geen reactie naar buiten gebracht.

Eerste speelster ooit

De Australische Sam Kerr, die uitkomt voor het dameselftal van Chelsea FC, zal de eerste speelster ooit zijn die op de wereldwijde FIFA-cover verschijnt. Alex Morgan en Christine Sinclair waren in het verleden al eens op regionale covers te zien. Dit is echter de eerste keer dat een vrouwelijke speelster de wereldwijde cover glans geeft.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Veranderingen binnen de game

Het is een spannende periode voor gamers die al lange tijd fan zijn van het spel FIFA. De game zal in de nabije toekomst namelijk veel veranderingen ondergaan. Ontwikkelaar EA heeft onder meer aangekondigd na komend seizoen afstand te nemen van de naam 'FIFA' en verder te gaan onder 'EA Sports FC'.

Het is de vraag in hoeverre de naamsverandering impact heeft op de herkenbaarheid van de serie en de betrokkenheid van spelers wereldwijd. De ontwikkelaar zelf is in ieder geval optimistisch over de toekomst. "Dit nieuwe onafhankelijke platform biedt nieuwe kansen om te innoveren, creëren en evolueren. Dit is veel meer dan alleen een verandering van symbool", valt er te lezen op hun website.

Ster advertentie
Ster advertentie