Games & gadgets

'GTA 6' krijgt mogelijk uitbreidingen voor singleplayermodus

foto: Rockstar Games
  1. Newschevron right
  2. 'GTA 6' krijgt mogelijk uitbreidingen voor singleplayermodus

Spelers van Rockstars volgende game GTA 6 kunnen in de toekomst mogelijk uitbreidingen verwachten voor de singleplayermodus. Dat claimt GTA-insider Tez2, die vaker informatie over de populaire reeks naar buiten bracht.

Nieuwe missies en steden

Het gerucht over singleplayer-dlc voor GTA 6 doet al langer de ronde. Zo meldde gamejournalist Jason Schreier eind vorige maand in een artikel op Bloomberg dat hij van bronnen dichtbij Rockstar Games heeft vernomen dat de aankomende game zich in een fictieve versie van Miami zou afspelen. Daarnaast zullen nieuwe missies en steden worden toegevoegd door middel van grote updates die om de zoveel tijd worden uitgebracht.

Insider Tez2 claimt nu hetzelfde en zegt dat de campagnemodus van GTA 6 net als voorgaande games, met uitzondering van GTA 5, verder wordt uitgebreid. De laatste game die dergelijke dlc ontving was GTA 4. Naar verluidt was Rockstar ook van plan om singleplayer-uitbreidingen te maken voor GTA 5, maar vanwege het enorme succes van GTA Online werd de ontwikkeling daarvan stilgelegd en de focus verlegd naar de online modus.

Het 'oude normaal'

Volgens Tez2 gaat Rockstar Games dus weer terug naar het 'oude normaal'. Om er zeker van te zijn dat spelers lol kunnen blijven trappen in de singleplayermodus, zullen de uitbreidingen ver voor de release van GTA 6 gepland worden. Daarnaast verwacht de insider dat Rockstar de nieuwe omgevingen ook zal gebruiken voor nieuwe missies in de online modus van het spel.

'Vrouwelijk hoofdpersonage'

Geruchten over het verhaal van GTA 6 zijn de afgelopen maanden steeds hardnekkiger geworden. Zo claimen verschillende insiders dat GTA 6 voor het eerst in de serie een vrouwelijk hoofdpersonage krijgt. Ze zou een van de twee hoofdpersonages zijn in een verhaal dat geïnspireerd is op de bankovervallers Bonnie en Clyde.

Ster advertentie
Ster advertentie