Games & gadgets

'GTA 6 krijgt vrouwelijk hoofdpersonage en speelt zich af in Miami'

foto: Rockstar Games
  1. Newschevron right
  2. 'GTA 6 krijgt vrouwelijk hoofdpersonage en speelt zich af in Miami'

Sinds de aankondiging van Rockstar Games dat GTA 6 in ontwikkeling is, worden de geruchten rond de game steeds hardnekkiger. Eerder meldde een insider al dat GTA voor het eerst een vrouwelijk personage krijgt en nu meldt ook de bekende gamejournalist Jason Schreier hetzelfde.

Bonnie en Clyde

In een artikel op Bloomberg schrijft Schreier dat hij van bronnen dichtbij Rockstar Games heeft vernomen dat het speelbare personage een vrouw is van Latijns-Amerikaanse komaf. Ze zou een van de twee hoofdpersonages zijn in een verhaal dat geïnspireerd is op de bankovervallers Bonnie en Clyde.

Fictief Miami

Daarnaast zou de game zich afspelen in een stad die gebaseerd is op Miami. Het is echter niet bekend of de spelwereld een vernieuwde versie van Vice City (de fictieve versie van Miami in GTA: Vice City) wordt. In het artikel wordt ook vermeld dat Rockstar in eerste instantie het idee had om grote delen van Noord- en Zuid-Amerika in het spel te verwerken. Dit bleek echter te ambitieus en uiteindelijk is er gekozen om voor spelwereld gebaseerd op Miami te gaan.

Het zou echter niet alleen bij Miami blijven. De ontwikkelaar zou namelijk van plan zijn om na de release van GTA 6 updates uit te brengen waarmee nieuwe missies en steden worden toegevoegd aan de singleplayermodus. Naar verluidt zou de spelwereld van GTA 6 nu al groter zijn dan de spelwerelden van voorgaande games in de reeks.

Overeenkomsten met eerdere gerucht

Vorige maand hielp gamingwebsite Xfire een gerucht de wereld in dat grotendeels overeenkomt met de beweringen van Jason Schreier. Volgens het artikel van Xfire zouden de hoofdpersonages van GTA 6 een broer en zus zijn die van elkaar gescheiden zijn nadat hun ouders in Brazilië werden vermoord door een kartel. De broer werkt als agent voor de DOA, een fictieve versie van de Drugs Enforcement Administration (DEA), terwijl de zus zich omhoog werkt in het kartel om zo wraak te nemen op degenen die verantwoordelijk zijn voor de dood van hun ouders.

Het is nog onbekend wanneer GTA 6 het levenslicht zal zien, maar volgens Schreier gaat het nog zeker twee jaar duren.

Ster advertentie
Ster advertentie