Games & gadgets

'GTA 5' ruim vijf miljoen keer verkocht in eerste kwartaal van dit jaar

foto: Rockstar Games
  1. Newschevron right
  2. 'GTA 5' ruim vijf miljoen keer verkocht in eerste kwartaal van dit jaar

Uitgever Take-Two Interactive, het bedrijf achter ontwikkelaar Rockstar Games, heeft gisteren de meest recente kwartaalcijfers bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat GTA 5 in de eerste drie maanden van 2022 maar liefst vijf miljoen keer is verkocht.

165 miljoen keer verkocht

Dat is hetzelfde aantal verkochte exemplaren als in het laatste kwartaal van 2021. In totaal is de game inmiddels ruim 165 miljoen keer over de toonbank gegaan. Daarmee is het totaal aantal verkochte exemplaren van de gehele Grand Theft Auto-reeks gestegen naar 375 miljoen.

'Verwachtingen overtroffen'

Halverwege maart bracht Take-Two Interactive een remaster van GTA 5 uit voor de PlayStation 5 en Xbox Series X/S. Het is niet bekend in hoeverre deze heruitgave heeft bijgedragen aan de verkopen van de game in het afgelopen kwartaal. Wel zegt de uitgever dat de nieuwe versie van GTA 5 de 'verwachtingen heeft overtroffen'.

GTA 6 in ontwikkeling

Eerder dit jaar bevestigde Rockstar Games dat GTA 6 in ontwikkeling is. "Velen van jullie hebben gevraagd naar een nieuw deel in de Grand Theft Auto-serie", klinkt het in de tweet. "Bij elk nieuw project is het altijd ons doel om aanzienlijk te verbeteren ten opzichte van wat we eerder hebben afgeleverd. We zijn blij te kunnen bevestigen dat de ontwikkeling van het volgende deel in de serie in volle gang is."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie