Games & gadgets

Geen tekort meer aan PlayStation 5 in Azië

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Geen tekort meer aan PlayStation 5 in Azië

Denk je er al langer over na om alles in Nederland achter te laten en lekker in Azië te gaan wonen, maar durf je de stap niet te nemen? Dan heeft Sony wellicht iets leuks voor je in petto om je toch over de streep te trekken. Het bedrijf heeft het PlayStation 5-tekort in Azië namelijk opgelost, zo meldt PlayStation-baas Jim Ryan tijdens de PlayStation Partner Awards.

Geen leveringsproblemen meer

Sinds de release van de PlayStation 5 in november 2020 kampt Sony met leveringsproblemen, waardoor de gewilde spelcomputer maar moeilijk verkrijgbaar is. Voor Aziatische gamers is dat volgens Ryan gelukkig niet meer het geval. "We willen iedereen informeren dat we de leveringsproblemen op de lange termijn van de PlayStation 5 hebben opgelost en dat we in staat zullen zijn om een console te leveren aan veel klanten in Japan en Azië vanaf dit winkelseizoen tot in 2023."

Oplossing voor leveringsproblemen in Europa?

De PlayStation-topman verontschuldigt zich ook meteen voor het ongemak dat gamers hebben moeten doorstaan vanwege het nijpende tekort aan PS5's. Tegelijkertijd is Ryan ook erg blij met iedereens begrip en medewerking. Wanneer de leveringsproblemen in Europa opgelost worden, is vooralsnog onduidelijk.

'Nieuwe PS5'

Naast dat Sony hard werkt aan een oplossing voor de leveringsproblemen in de rest van de wereld, werkt het Japanse bedrijf mogelijk ook aan kleinere versie van de PlayStation 5. Naar verluidt zou de vernieuwde PS5 vooral qua design aangepast worden. Zo moet de console een stuk kleiner worden en minder stroom verbruiken. Vanwege het kleinere design zou de PS5 een stuk koeler en lichter moeten worden dan het huidige model. Ook zou er geen standaard meer nodig zijn om de console op de zijkant neer te leggen.

Ster advertentie
Ster advertentie