Games & gadgets

Kleinere PlayStation 5 wordt mogelijk volgend jaar uitgebracht

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Kleinere PlayStation 5 wordt mogelijk volgend jaar uitgebracht

De kans is groot dat je als PlayStation-fan nog altijd wacht op je kans om een PS5 te kunnen bemachtigen. Wellicht is het handig om nog even te wachten, want volgens de laatste geruchten is Sony van plan om volgend jaar een kleiner model van de felbegeerde spelcomputer uit te brengen. Dat melden bronnen aan The Leak.

'Derde kwartaal van 2023 verkrijgbaar'

Volgens de bronnen zou de vernieuwde PS5 vooral qua design aangepast worden. Zo moet de console een stuk kleiner worden en minder stroom verbruiken. Vanwege het kleinere design zou de PS5 een stuk koeler en lichter moeten worden dan het huidige model. Ook zou er geen standaard meer nodig zijn om de console op de zijkant neer te leggen.

Naast de revisie melden de bronnen aan The Leak dat de productie van het kleinere model in het tweede kwartaal van 2023 van start moet gaan. In het derde kwartaal moet de console dan eindelijk in de winkels komen te liggen.

Is te verwachten

Hoewel de nieuwe PS5 (nog) niet officieel is aangekondigd, ligt het in de lijn der verwachting dat er een nieuw model wordt uitgebracht. Zo kwam er drie jaar na de release ook een kleinere versie van de PS4 uit, alsmede een krachtigere PS4 Pro. Ook alle voorgaande Sony-consoles kregen halverwege de levenscyclus een kleiner ontwerp.

Betekent kleiner ook goedkoper?

Wat misschien minder in de lijn der verwachting ligt, is dat het nieuwe PS5-model goedkoper wordt. In augustus kondigde Sony een prijsverhoging van 50 euro aan voor de PS5. Volgens het Japanse bedrijf was de prijsverhoging "een moeilijke beslissing", maar wel noodzakelijk vanwege de gestegen kosten als gevolg van de hoge inflatie en ongunstige wisselkoersen.

Ster advertentie
Ster advertentie