Games & gadgets

Oekraïne wil dat Russen tijdelijk geblokkeerd worden op PlayStation en Xbox

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Oekraïne wil dat Russen tijdelijk geblokkeerd worden op PlayStation en Xbox

De Oekraïense vicepremier Mykhailo Fedorov heeft Sony en Microsoft gevraagd om Russische gamers te bannen op Playstation en Xbox. Dat liet Federov weten middels een tweet.

Tijdelijke ban

De vicepremier richt zich niet alleen tot Sony en Microsoft, maar tot alle gamebedrijven en e-sportsplatforms die actief zijn in Rusland en Belarus. In de brief zegt Federov dat hij ervan overtuigd is dat de bedrijven er alles aan zullen doen om "de gehele democratische wereld te beschermen tegen de bloederige autoritaire agressie van Rusland".

"Ik verzoek jullie om tijdelijk alle accounts van Russische en Belarussische spelers te blokkeren, hun deelname aan internationale e-sports-evenementen en alle andere evenementen in Rusland stop te zetten", aldus de vicepremier.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet meer in FIFA en NHL

Ondertussen heeft ontwikkelaar EA Sports alle Russische en Wit-Russische teams uit verschillende sportgames gehaald. Zo kunnen spelers na een update geen Russische teams meer kiezen in onder andere FIFA 22, FIFA Mobile en FIFA Online. Ook worden in de komende weken de nationale teams van Rusland en Belarus uit de hockeygame NHL 22 verwijderd.

De laatste updates over de oorlog in Oekraïne vind je hier.

Ster advertentie
Ster advertentie