Games & gadgets

Microsoft is niet van plan om de prijs van Xbox te verhogen

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Microsoft is niet van plan om de prijs van Xbox te verhogen

Gamers die gisteren in paniek raakten toen Sony een prijsverhoging aankondigde voor de PlayStation 5 hoeven niet te vrezen dat Microsoft hetzelfde zal doen. Het bedrijf heeft namelijk geen plannen om de Xbox Series S en X duurder te maken, zo meldt een Microsoft-woordvoerder aan Windows Central.

'Prijs blijft onveranderd'

"We evalueren voortdurend ons bedrijf om onze fans geweldige gamingopties te bieden", schrijft de woordvoerder in een statement. "De adviesprijs van de Xbox Series S blijft 300 euro en die van de Xbox Series X blijft 500 euro." Dat is dus goed nieuws voor Xbox-fans die van plan zijn een Xbox aan te schaffen. Minder goed nieuws is echter dat de Xbox Series X, net als de PlayStation 5, nog altijd moeilijk te verkrijgen is.

PlayStation 5 is 50 euro duurder

Sony maakte gisteren bekend dat de prijs van de PlayStation 5 met 50 euro is verhoogd. Volgens het bedrijf is het "een moeilijke beslissing", maar wel noodzakelijk vanwege de gestegen kosten als gevolg van de hoge inflatie en ongunstige wisselkoersen. De prijsverhoging geldt voor alle territoria waar de PS5 wordt verkocht, met uitzondering van de Verenigde Staten.

Wel geeft Sony aan dat het leveren van meer PS5's momenteel de hoofdprioriteit is. "Hoewel deze prijsverhoging noodzakelijk is, gezien de huidige wereldwijde economische omgeving en de impact ervan op de activiteiten van Sony Interactive Entertainment, blijft onze hoofdprioriteit het verbeteren van de PS5-bevoorradingssituatie, zodat zoveel mogelijk spelers alles kunnen ervaren wat PS5 te bieden heeft en wat er nog gaat komen", aldus PlayStation-topman Jim Ryan.

Ster advertentie
Ster advertentie