Naar homepage
OMG

'Pop' voor speelgoedwinkel blijkt fanatieke PlayStation 5-jager te zijn

bron: Facebook: Politie Zaanstreek
  1. Newschevron right
  2. 'Pop' voor speelgoedwinkel blijkt fanatieke PlayStation 5-jager te zijn

Voor gameliefhebbers is vandaag een grote dag, want de PlayStation 5 is verkrijgbaar in Nederland. Dat mensen er alles aan doen om een exemplaar te bemachtigen, ondervond ook de politie van de regio Zaanstreek vannacht. Ze dachten een Sarah- of Abrahampop voor de deur van een speelgoedwinkel te zien zitten, zo eentje die je neerzet als iemand 50 jaar oud is geworden. Wat bleek? De "pop" was een vrouw die voor haar zoon zat te wachten, zodat hij de volgende dag als eerste een PlayStation kon kopen...

Lief of overdreven?

Volgens de politie zat de vrouw al vanaf 18:00 uur voor de winkel. Ze draaide "wisseldiensten" met haar zoon, zodat hij vandaag om 9:00 uur als eerste de winkel in kon. Veel mensen op Facebook vinden het een lieve actie, anderen vinden het een beetje overdreven. Vooral omdat eerder werd gemeld dat er helemaal geen exemplaren in fysieke winkels te koop zullen zijn. Alleen klanten die al een PS5 in de pre-order hebben gekocht, kunnen deze in de winkel ophalen. De rest kan alleen online terecht. "Dit vanwege de veiligheid van onze gamers en het personeel van onze verkooppunten tijdens deze coronacrisis", aldus Sony.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uitverkocht

De langverwachte PlayStation 5 blijkt enorm populair, want bijna nergens is de nieuwe console nog te verkrijgen. Heb je er eentje in de voorverkoop weten te bemachtigen? Dan ben je een van de weinigen, want zelfs de grote verkooppunten kregen maar een beperkt aantal om te verkopen. Deze waren dan ook al binnen enkele minuten weg. Wanneer er een volgende voorraad komt, is nog niet officieel bekend.

Ster advertentie
Ster advertentie