Entertainment

Zangeres Duffy onthult na jaren stilte: "Ik was ontvoerd en verkracht"

  1. Newschevron right
  2. Zangeres Duffy onthult na jaren stilte: "Ik was ontvoerd en verkracht"

Het is jarenlang stil geweest rondom de Welshe zangeres Duffy, die in 2008 een enorme hit scoorde met haar track Mercy. Ze had een veelbelovende carrière voor zich, maar na de release van haar tweede album verdween ze plotseling van het toneel. Zo'n tien jaar later legt Duffy uit waarom.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

juiste moment

"Je kunt je alleen voorstellen hoe vaak ik er wel niet over na heb gedacht om dit op te schrijven", begint de 35-jarige zangeres haar bericht op Instagram. "Veel van jullie vragen zich af wat er met mij gebeurd is, waar ik de afgelopen tijd was en waarom ik verdween." Ze legt uit dat ze dit nieuws op de juiste manier naar buiten wilde brengen en op een moment dat voor haar goed zou voelen.

Ontvoerd

"De waarheid is, en geloof me dat ik nu oké en veilig ben, ik was verkracht, gedrogeerd en een paar dagen gevangen gehouden", onthult Duffy vervolgens. "Natuurlijk heb ik het overleefd. Het herstel heeft tijd nodig gehad. Er is geen makkelijke manier om dit te zeggen. Maar ik kan je vertellen dat ik in het afgelopen decennium duizenden dagen hoopte dat ik de zon weer in mijn hart zou voelen, en de zon schijnt nu eindelijk weer."

Pijn

Haar onthulling komt nadat er vorige zomer een journalist contact met haar opnam. Hij was volgens Duffy zo aardig tegen haar dat ze zelfverzekerd genoeg was om haar verhaal nu met de rest van de wereld te delen. "Vraag je je af waarom ik mijn stem niet heb gebruikt om mijn pijn uit te drukken?", vervolgt Duffy haar bericht. "Ik wilde de wereld niet de pijn in mijn ogen laten zien. Ik vroeg mezelf af: hoe kan ik vanuit mijn hart zingen als mijn hart gebroken is?"

Interview

Het hart van Duffy is inmiddels weer een beetje geheeld. De komende dagen zal ze een gesproken interview posten waarin ze wat meer over haar verhaal vertelt. "Als jullie vragen hebben dan wil ik die graag beantwoorden, als ik dat kan. Ik heb een diepe liefde en oprechte dankbaarheid voor jullie vriendelijkheid de afgelopen jaren. Jullie zijn mijn vrienden geweest, bedankt."

Geschrokken

Veel fans zijn geschrokken van de heftige onthulling die Duffy op Instagram heeft gedaan. In de duizenden comments laten Instagrammers weten respect te hebben dat de zangeres haar verhaal deelt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie