Entertainment

Beyoncé deed #MeToo-controles bij iedereen die meewerkte aan haar nieuwe album

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Beyoncé deed #MeToo-controles bij iedereen die meewerkte aan haar nieuwe album

Beyoncé neemt geen enkel risico. Ze heeft namelijk #MeToo-controles uitgevoerd onder alle artiesten en producers waar ze een samenwerking mee aan wilde gaan voor haar nieuwe album Renaissance. Zelfs haar eigen team kwam hier niet onderuit.

Detail

In augustus 2020 werd producer Detail gearresteerd na beschuldigingen van seksueel misbruik van meerdere vrouwen. In 2013 werkte Beyoncé met deze producer samen voor de hit Drunk In Love. Een insider uit de muziekindustrie vertelt The Sun: "Beyoncé was er kapot van toen ze hoorde dat een van haar medewerkers werd beschuldigd van verkrachting en aanranding." Beyoncé stopte na dit nieuws meteen met de samenwerking en riep de #MeToo-controles in het leven. Iedereen waarmee ze samenwerkt, wordt nu eerst grondig gecheckt op beschuldigingen van seksueel misbruik.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Duidelijke boodschap

Sinds de #MeToo-controles heeft Beyoncé twee nummers van grote artiesten afgewezen. Beide artiesten werden beschuldigd van een vorm van seksueel misbruik. Ondanks dat de artiesten uiteindelijk niet schuldig zijn bevonden, wil Beyoncé hiermee een duidelijke boodschap uitstralen naar de rest van de industrie; geen enkele vorm van seksueel misbruik mag genormaliseerd worden.

"Niet iedereen is blij met Beyoncés aanpak", vertelt dezelfde insider aan The Sun. "Dit kan haar niks schelen. Ze zal in geen enkele vorm meer met je samenwerken als je wordt beschuldigd van ook maar enige vorm van seksueel misbruik." De insider vult aan: "Dit is dan ook de reden dat haar nieuwe album vooral gaat over female-empowerment."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Safe place

Dit nieuwe album vol female-empowerment komt 29 juli uit. Beyoncé vertelt zelf via een Instagram-post wat dit album voor haar betekent: "Mijn intentie met dit album was om een veilige plek te creëren. Een plek zonder oordeel. Een plek waar je vrij kan zijn van perfectionisme en overthinking. Een plek om te schreeuwen, los te laten, vrijheid te voelen." Hierna sluit ze haar post af met: "Ik hoop dat het je inspireert je net zo uniek, sterk en sexy te voelen als dat je bent."

Ster advertentie
Ster advertentie