Entertainment

Kanye West gaat toch verder met presidentsverkiezingen, kiest running mate

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Kanye West gaat toch verder met presidentsverkiezingen, kiest running mate

Kanye West gaat toch wél proberen om president van Amerika te worden. Echt netjes gaat hij niet te werk: de rapper miste maandag de deadline om zich aan te melden in de staten Kansas, Maryland, New York en Nebraska.

running mate michelle tidball

Wel kondigde Kanye officieel zijn 'running mate' aan. Dat is degene die hem als vice-president zou bijstaan, mocht hij toch leider van de Verenigde Staten worden. Kanye koos daarbij - zoals verwacht - voor Michelle Tidball. Zij is een bijbelse lifecoach uit Cody, Wyoming, een plek waar ook Kanye veel komt en zijn eigen ranch heeft. In één van haar coachinglessen zou ze gezegd hebben dat ze nooit het nieuws volgt. In Arkansas, waar hij de deadline wel haalde, vulde hij volgens TMZ de naam van Tidball in. Ook in de staat Vermont staat haar naam in de papieren, maar in zijn aanmelding in West-Virginia heeft Kanye die keuze opengelaten.

Bipolaire stoornis

De rapper kwam de afgelopen weken veel in het nieuws vanwege onder andere een bizarre toespraak en zijn vele uitbarstingen op Twitter, waarin hij ook flink wat privézaken deelde. Volgens zijn vrouw Kim Kardashian zat Kanye in een hele erge dip vanwege zijn bipolaire stoornis. De muzikant bood zijn vrouw vorige week publiekelijk zijn excuses aan voor het publiekelijk ruzie maken.

Ster advertentie
Ster advertentie