Entertainment

Rihanna met A$AP Rocky en zoon op cover Vogue: "Alles verandert als je een baby hebt"

foto: Instagram: British Voguefoto: Instagram: British Vogue
  1. Newschevron right
  2. Rihanna met A$AP Rocky en zoon op cover Vogue: "Alles verandert als je een baby hebt"

Rihanna siert deze maand de cover van de Britse Vogue. De superster, die afgelopen zondag haar indrukwekkende muzikale comeback maakte tijdens de Super Bowl, doet dat niet alleen, maar samen met haar partner A$AP Rocky en hun baby. In het bijbehorende interview spreekt ze onder andere over het ouderschap, haar comeback én een mogelijk nieuw album.

Beschermen

"Legendarisch" noemt Rihanna de eerste maanden van het moederschap. "Het is alles. Je herinnert je niet meer hoe je leven daarvoor was, dat is zo gek." De zangeres uit Barbados werd negen maanden geleden moeder van een zoon, wiens naam ze (nog) niet bekend heeft gemaakt. Foto's van hem deelde ze ook een lange tijd niet. Tot hij per ongeluk - en tot grote frustratie van haar en A$AP - op de foto werd gezet door paparazzi. "Doe wat je wil met mij, maar hij (haar baby, red.) kan hier niks over zeggen. We hebben hem tot nu toe beschermd en niemand heeft het recht om foto's te plaatsen of te verkopen van mijn kind, een minderjarige."

Rihanna besloot daarom zelf een paar foto's en video's van haar zoontje te delen om te voorkomen dat een of andere entertainmentwebsite er met de eer vandoor zou gaan. Ook voor Vogue maakt ze een uitzondering. Het schattige kindje van haar en A$AP staat op meerdere foto's in het modeblad.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zombie

Het bevalt Rihanna tot nu toe heel goed om moeder te zijn. Zelfs de bevalling vond ze "prachtig". Wel was het volgens haar heel raar om 'opeens' moeder te zijn: "Je loopt het ziekenhuis in als koppel en komt eruit als gezin van drie. Het is gestoord." Ook de eerste dagen vond ze heftig. "Je slaapt niet. Totaal niet. Zelfs als je het zou willen. We kwamen thuis en hadden niemand. Het waren alleen wij als ouders en onze baby. Man, voor het grootste gedeelte ben je een zombie." Het zorgde er soms voor dat ze onzeker werd. "Je denkt van: vertrouwen ze ons om zomaar naar huis te gaan met deze baby? Dit nieuwe leven? Met ons? Zonder dokters en verpleegkundigen? We gaan gewoon... naar huis?"

Relatie

Ook tussen haar en A$AP gaat het heel goed, ondanks de slapeloze nachten. "We zijn beste vrienden met een baby", aldus de superster. "Alles verandert als je een baby hebt, maar ik zou zeggen dat het ons alleen maar dichterbij elkaar heeft gebracht." Rihanna vertelt dat A$AP en zijn zoon een hele bijzondere band hebben. "Ik zit maar een beetje aan de zijlijn als ze samen zijn. [...] Hij is geobsedeerd door zijn vader. En ik denk alleen maar: ben ik niet degene die jou op de wereld heeft gezet? Wat gebeurt er? Hun connectie is overduidelijk."

Super Bowl

Aan Vogue vertelt Rihanna over de reden om dit keer wel op te treden tijdens de Super Bowl halftime show. Het was namelijk zeker niet de eerste keer dat ze werd gevraagd voor dit grote podium. Zo ook in 2018. Toen weigerde Rihanna echter de uitnodiging: "Er waren dingen binnen de organisatie waar ik het totaal niet mee eens was, dus ik wilde hen op geen enkele manier van dienst zijn."

Hoewel er volgens Rihanna nog steeds werk aan de winkel is binnen de National Football League, besloot ze toch op te treden. "Het is krachtig om barrières te doorbreken en representatie te hebben op zo'n hoog niveau." Ook voor haar zoon: "Het opvoeden van een jonge zwarte man is een van de engste verantwoordelijkheden. Je denkt: wat laat ik achter voor mijn kinderen?"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuw album

Voorafgaand aan haar Super Bowl-optreden gingen er geruchten rond dat Rihanna aan het einde van haar performance bekend zou maken eindelijk haar langverwachte album uit te brengen en ook meteen een wereldtournee zou aankondigen. Helaas bleek daar niets van waar te zijn. Het enige waar ze de 120 miljoen Super Bowl-kijkers mee verraste, was de aankondiging van een nieuwe zwangerschap.

Daarmee lijkt het onwaarschijnlijk dat er op korte termijn een vervolg op Anti komt. "Achteraf gezien is dat mijn meest briljante album", zegt Rihanna over die plaat uit 2016. "Ik zeg dat, omdat ik me dat toen niet realiseerde." Het is precies om die reden dat het zo lang duurt - al zeven jaar (!) - om met een nieuw album te komen. "Ik leg mezelf druk op. Als het niet beter is dan dat (album, red), is het het niet waard." Tegelijkertijd realiseert ze zich hoe toxic die gedachte is. Muziek draait volgens haar ook helemaal niet om presteren. "Ik wil gewoon lol hebben. Ik wil weer muziek en video's maken."

Ster advertentie
Ster advertentie