Entertainment

The Weeknd is er klaar mee en boycot Grammy's in de toekomst

foto: YouTube: The Late Late Show with James Cordenfoto: YouTube: The Late Late Show with James Corden
  1. Newschevron right
  2. The Weeknd is er klaar mee en boycot Grammy's in de toekomst

Dat The Weeknd geen fan is van de Grammy's, maakte hij eind vorig jaar al bekend. Inmiddels is de 31-jarige zanger er helemaal klaar mee. Zo laat hij aan The New York Times weten dat hij de awardshow in de toekomst gaat boycotten.

Woede

The Weeknd is de meest opvallende en ontbrekende naam dit jaar. Nadat zijn album After Hours verschillende records brak en de hitlijsten domineerde, werd de zanger in geen enkele categorie genomineerd. Daar was de zanger allesbehalve blij mee. "The Grammy's blijven corrupt. Jullie zijn mij, mijn fans en de industrie transparantie verschuldigd", schreef hij in november op Twitter.

In een interview met Billboard lieten The Weeknd en zijn team weten verbijsterd te zijn. "Wat is er gebeurd? We hebben alles goed gedaan, denk ik. Ik ben geen cocky persoon. Ik ben niet arrogant. Mensen vertelden me dat ik genomineerd zou worden. De wereld heeft het me verteld. Zo van: 'Dit is jouw jaar.' We waren allemaal erg in de war."

Boycot

In een interview met The New York Times zegt de zanger nu dat hij in de toekomst niet meer wil meedingen naar de belangrijke muziekprijzen. Hij besluit de awards te boycotten. "Vanwege geheime comités sta ik niet langer toe dat mijn label mijn muziek instuurt voor de Grammy's", laat The Weeknd weten.

Meerdere artiesten kritisch

The Weeknd is niet de enige artiest die zich kritisch heeft uitgelaten over de Grammy's. "We moeten gewoon accepteren dat wat ooit de hoogste vorm van erkenning was, er nu niet meer toe doet voor de artiesten van nu of van de toekomst", schreef Drake in november in zijn Instagram Stories.

Ook deze week kwam er nog kritiek van een artiest. Zo schreef Zayn Malik op Twitter: "Fuck de Grammy's en iedereen die erbij betrokken is."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reactie Grammy-organisatie

Producer en songwriter Harvey Mason jr., die bij de organisatie achter de Grammy's betrokken is, laat weten dat de organisatie er alles aan doet om zich te verbeteren. "We vinden het allemaal jammer als iemand boos is", zei Mason als antwoord op het statement van The Weeknd om de Grammy's te boycotten. "Maar ik kan zeggen dat we ons constant blijven ontwikkelen. Dit jaar gaan we, net als in eerdere jaren, goed kijken hoe we ons award- en nominatieproces kunnen verbeteren."

Ster advertentie
Ster advertentie