Entertainment

Prachtige ontvangsttoespraak Rihanna bij NAACP Award: "Stel je voor wat we samen kunnen bereiken"

foto: YouTube: BETNetworks
  1. Newschevron right
  2. Prachtige ontvangsttoespraak Rihanna bij NAACP Award: "Stel je voor wat we samen kunnen bereiken"

Rihanna heeft zaterdagavond een prachtige toespraak gegeven bij ontvangst van de National Association for the Advancement of Colored People (NAACP) President’s Award in Los Angeles. Ze bedankte iedereen en beloofde dat ze het kort zou houden en toen volgde een prachtige toespraak: "Het gaat vanavond niet echt om mij. [...] Als er een ding is dat ik geleerd heb, dan is het wel dat we de problemen van deze wereld alleen samen kunnen oplossen. Dat gaat niet als we verdeeld zijn. Ik kan dat niet vaak genoeg benadrukken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jouw probleem, is ons probleem

Die verdeeldheid voorkomen we volgens haar door te stoppen met denken dat andermans probleem, niet ons probleem is. "Hoeveel mensen in deze zaal hebben collega's, partners of vrienden van een ander ras, geslacht of religie? Laat je handen zien. Zij zijn er altijd voor je toch? Mogen ze je? Dan is dit ook hun probleem. Dus als wij samen demonstreren over de Michael Brown Juniors en de Atatiana Jeffersons van deze wereld, vraag ze dan om mee te komen." Riri eindigde haar toespraak met de woorden: "Ik ben trots en vereerd. Stel je voor wat we samen zouden kunnen doen. Bedankt voor deze eer."

Onderwijs en medische voorzieningen

Rihanna kreeg de NAACP President's Award voor haar algehele inzet voor de gemeenschap met haar stichting, de Clara Lionel Foundation. Er zijn maar weinig mensen die weten dat de zangeres zich naast zingen, acteren en haar kledinglijn runnen, ook inzet door miljoenen te investeren in onderwijs en medische voorzieningen voor mensen die daar de financiële middelen niet voor hebben.

Eerdere winnaars NAACP President's Award

De NAACP President's Award is een ereprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan iemand die zich op een bijzondere wijze heeft ingezet voor de gemeenschap. De ereprijs van de National Association for the Advancement of Colored People werd dit jaar voor de 51ste keer uitgereikt en ging in eerdere jaren naar Muhammad Ali, Lauryn Hill, Spike Lee en de Williams-zusjes Venus en Serena.

Ster advertentie
Ster advertentie