Entertainment

JoeyAK komt op 12 maart vrij met enkelband

foto: Instagram: @joeyakz6
  1. Newschevron right
  2. JoeyAK komt op 12 maart vrij met enkelband

Rapper JoeyAK komt volgens Het Parool op 12 maart, in ieder geval tijdelijk, op vrije voeten. De rapper zit momenteel vast voor een ontvoering, mishandeling en het witwassen van geld. Tijdens zijn invrijheidstelling mag hij tot zijn hoger beroep is afgerond niet in het zuidoosten, westen en noorden van Amsterdam komen. De autoriteiten zullen zijn locatie tracken via een enkelband.

Voorwaardelijke invrijheidstelling

De voorwaardelijke vrijlating van JoeyAK is niet zonder slag of stoot tot stand gekomen. In zijn cel is de afgelopen periode namelijk drie keer een mobiele telefoon gevonden. Volgens zijn advocaat gebruikte de rapper de illegale smartphones enkel om tracks op te nemen. Zo bracht JoeyAK zijn album Bodemboy uit vanuit de gevangenis.

Het Openbaar Ministerie is van mening dat de rapper door deze overtredingen zijn kansen op voorwaardelijke invrijheidstelling heeft vergooid. Voorwaardelijke invrijheidstelling houdt volgens het OM in dat ''een veroordeelde na het uitzitten van een deel van de gevangenisstraf onder bepaalde voorwaarden kan vrijkomen''.

Voorarrest geschorst

Desondanks bepaalde de rechter op een inleidende zitting in het hoger beroep van JoeyAK dat zijn voorarrest onder bepaalde voorwaarden wordt geschorst vanaf 12 maart. Dat betekent dat de rapper de gevangenis mag verlaten, maar zich wel aan vooraf opgestelde afspraken dient te houden.

Zo is JoeyAK niet welkom in bepaalde gebieden van Amsterdam en zou hij zich volgens Het Parool aan bepaalde stoornissen moeten laten behandelen.

Ontvoering

JoeyAK kreeg ruim een jaar geleden een gevangenisstraf van drie jaar en vier maanden opgelegd. De rapper zou op oudejaarsdag 2019 een vrouw en haar dochtertjes van drie en zeven jaar hebben laten ontvoeren, omdat ze geld gestolen zou hebben. Volgens Justitie zou JoeyAK kokend heet water over het slachtoffer heen hebben gegoten en haar met een pistool hebben geslagen.

Behalve het leiden van de ontvoering en het plegen van mishandeling, werd JoeyAK ook veroordeeld voor het witwassen van ongeveer 200.000 euro en wapenbezit. Het gerechtshof heeft niet bekendgemaakt wanneer het hoger beroep daadwerkelijk behandeld zal worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie