Up 2 Date

JoeyAK krijgt ruim 3 jaar gevangenisstraf voor ontvoering en mishandeling

foto: YouTube: ArtSounds
  1. Newschevron right
  2. JoeyAK krijgt ruim 3 jaar gevangenisstraf voor ontvoering en mishandeling

De rechtbank in Amsterdam heeft JoeyAK vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van ruim drie jaar voor het mishandelen van een moeder. De rapper ontvoerde haar samen met haar twee kinderen op oudjaarsdag 2019. Hoewel hij elke betrokkenheid ontkent, is er volgens de rechter genoeg bewijs om hem deze straf op te leggen. Naar verwachting zal de rapper in hoger beroep gaan, omdat volgens zijn advocaat de straf niet gebaseerd is op concrete bewijzen.

Kokend water

Het slachtoffer zou geld hebben gestolen van JoeyAK. Dat was voor de 23-jarige rapper de reden om haar en haar twee kinderen van drie en zeven te ontvoeren. Op oudjaarsavond nam hij het drietal mee naar een woning in Almere, waar hij de vrouw mishandelde terwijl de kinderen boven waren. Hij sloeg de vrouw met een vuurwapen en goot kokend water over haar heen waardoor ze eerstegraads brandwonden opliep.

De politie ontving een dag later een tip dat de slachtoffers werden vastgehouden in Almere. Het gezin werd vervolgens bevrijd door een arrestatieteam.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schuld

JoeyAK ontkent elke betrokkenheid met de ontvoering en mishandeling. Wel verklaart hij dat hij op dat moment in de desbetreffende woning was, maar dat hij de vrouw nooit heeft aangeraakt. Ook vertelt hij dat de vrouw vrijwillig met hem naar het huis in Almere is gegaan en dat er daarom geen sprake was van ontvoering. De rechter gelooft dat niet en stelt vast dat de rapper de grootste rol heeft gehad bij het ontvoeren en mishandelen van de vrouw en haar kinderen. Naast de ontvoering en mishandeling is JoeyAK ook schuldig bevonden aan het witwassen van meer dan 200.000 euro en aan wapenbezit.

Ster advertentie
Ster advertentie