Entertainment

Justin Bieber over drugsverleden: ''Ik verloor de controle over mijn carrière''

foto: Instagram: @Justinbieber
  1. Newschevron right
  2. Justin Bieber over drugsverleden: ''Ik verloor de controle over mijn carrière''

Justin Bieber heeft met het nieuwe Justice-album zijn fans vooral kennis laten maken met zijn gevoelige kant. Dat doet de zanger ook in een interview met GQ. Daarin is hij open en eerlijk over zijn drugsverleden en depressies.

Ongelukkig

Justin vertelt vroeger omringd te zijn geweest door allerlei jonge mensen die eigenlijk de realiteit probeerden te ontvluchten. Al de fame van Justin en alles wat daarbij kwam kijken, werd op een gegeven moment te veel. ''Dat we niet in de realiteit leefden, resulteerde in veel drugsgebruik.''

Door zijn drugsgebruik ging het eigenlijk steeds sneller bergafwaarts met Justin. Het dieptepunt was volgens hem toen zijn bewakers 's nachts zijn kamer binnenkwamen om zijn polsslag te controleren uit angst voor een overdosis. Zo konden zij er zeker van zijn dat de artiest nog leefde.

''Ik verlangde gewoon telkens naar meer en meer. Het succes had ik, maar ik was nog steeds verdrietig.'' Door de verdovende middelen zag hij namelijk een kans om door te gaan. ''Ik verloor de controle over mijn eigen carrière'', vertelt Justin.

Quote

Je relaties met je vrienden en familieleden gaan stuk. Je bent ongelukkig en je hebt al dit succes in de wereld, maar toch heb je zoiets van: nou, wat is dit waard als ik me nog steeds leeg voel van binnen?

Justin Bieber

Huwelijk en geloof

Na een moeilijke tijd, waarin hij ook depressief raakte, was Justin vastbesloten om er alles aan te doen om beter te worden. Twee dingen brachten Justin Bieber uiteindelijk weer terug op de been: zijn huwelijk en zijn geloof. Het gebrek aan liefde van vroeger is door zijn vrouw Hailey Bieber gecompenseerd. ''Ik heb een vrouw die ik aanbid, die me troost en die voor me zorgt zoals nog nooit iemand voor mij heeft gedaan.'' Ook in zijn geloof vindt Justin veel steun: ''Elke keer als ik het verknoei, raapt God mij weer op.''

Geleerd van de fouten

Na zijn turbulente verleden is JB vandaag de dag vastbesloten er alles aan te doen om een voorbeeld te zijn voor anderen.

"Veel mensen laten hun toekomst bepalen door dingen die er in het verleden zijn gebeurd. Hierdoor doen ze vaak niet wat ze zouden willen doen, ook omdat ze denken dat ze niet goed genoeg zijn. Maar ik denk gewoon zo: ja, ik heb heel veel domme dingen gedaan. Dat is niet erg, want ik ben nog steeds in staat om anderen te helpen. En ikzelf ben nog steeds de moeite waard om hulp te vragen'', aldus Justin.

Hulp bij depressie

Heb jij last van een depressie of andere psychische problemen? Het is heel belangrijk om hierover te praten. Neem contact op met Mind Korrelatie. Zij zijn maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 21.00 bereikbaar via 0900-1450. Je kunt ook chatten, mailen of WhatsAppen voor advies en hulp via mindkorrelatie.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie