Entertainment

Selena Gomez over tijd bij Disney: "Kon mezelf niet zijn"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Selena Gomez over tijd bij Disney: "Kon mezelf niet zijn"

In een interview met Vanity Fair laat Selena Gomez weten dat ze haar deelname aan Disney-series lange tijd als een last heeft ervaren. Ze voelde dat ze zich als een rolmodel moest gedragen en kon daardoor niet volledig zichzelf zijn. "Ik zette een masker op, omdat ik wist dat mensen naar me opkeken."

Druk vanuit Disney

Selena heeft haar grote doorbraak vooral te danken aan Disney. Zo is ze onder meer bekend van de serie Wizards of Waverly Place. Maar vooral als jonge actrice voelde ze veel druk vanuit de filmproducent. Selena was namelijk erg bang voor het oordeel van Disney en nam bewust keuzes zodat ze niet in de problemen kon komen.

Masker

De 30-jarige Selena denkt niet graag terug aan de periode dat ze te zien was in Disney-series. "Dat komt niet doordat ik me schaam voor mijn verleden, maar doordat ik zo hard heb gewerkt om mezelf te vinden. Ik wil niet meer kijken naar wie ik was, maar naar wie ik nu ben. Ik was geen wild kind, maar ik was wel te zien bij Disney. Dus ik zette altijd een masker op om het beste rolmodel te kunnen zijn."

Volledig eerlijk zijn

Achteraf ziet Selena dat ze erg streng voor zichzelf was. Ze legt uit waardoor dat komt. "Ik was bang wat mensen zouden denken, of dat mensen me niet zouden accepteren." Inmiddels staat Selena bekend als iemand die openlijk praat over haar mentale problemen. Ze laat weten dat ze zich bevrijd voelt. "Ik ben erachter gekomen dat je het beste rolmodel bent als je volledig eerlijk bent, ook over minder leuke dingen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie