Entertainment

Selena Gomez over mental health: "Van social media afgaan was beste keus ooit"

foto: YouTube: Good Morning America
  1. Newschevron right
  2. Selena Gomez over mental health: "Van social media afgaan was beste keus ooit"

Selena Gomez is onlangs haar eigen multimediabedrijf Wondermind gestart, waarmee ze mentale gezondheid onder de aandacht wil brengen. In gesprek met Good Morning America vertelt ze openhartig over haar eigen mental health-journey en de impact van social media op haar leven.

Beste keus ooit

"In de schijnwerpers opgroeien heeft me zoveel geleerd", zegt Selena aan het begin van het interview. De zangeres legt uit dat ze een lange weg heeft moeten afleggen om de persoon te kunnen zijn die ze vandaag de dag is. "Ik kan niet geloven dat ik nu op mentaal vlak ben waar ik ben. Ik heb het allemaal te danken aan de noodzakelijke stappen die ik heb genomen om aan mezelf te werken."

Tijdens het gesprek onthult Selena dat ze al 4,5 jaar niet meer op social media zit. En dat is volgens haar de beste keus die ze ooit heeft gemaakt. "Het heeft mijn leven volledig veranderd. Ik ben nu veel gelukkiger dan toen ik nog wel op social media zat en ik ben nu veel meer aanwezig in het moment. Ik maak ook veel meer contact met mensen dan voorheen", legt Selena uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Impact op mentale gezondheid

Het Instagramaccount van Selena wordt beheerd door haar management. De zangeres is niet alleen maar negatief over de toename van technologie in de wereld. "Ik begrijp hoe krachtig het internet is. Het heeft ook op heel veel manieren onwijs goede dingen voor de wereld gedaan." Toch vindt ze dat het effect van het internet op mentale gezondheid onderschat wordt.

Selena kan het iedereen aanraden om een stapje terug te doen wat betreft het gebruik van social media. Tegelijkertijd is ze zich ervan bewust dat velen bang zullen zijn dat ze daardoor 'belangrijke' dingen zullen missen. "Maar ik spreek uit ervaring en ik weet dat alle zaken die echt belangrijk zijn je toch wel bereiken."

Bipolair

Verder bespreekt Selena tijdens het interview dat ze gediagnosticeerd is als bipolair. "Het was echt fijn om die informatie te krijgen. Ik heb daardoor een betere relatie met mezelf gekregen en dat maakt me echt blij. Ik ben op dit moment waarschijnlijk gelukkiger dan ooit tevoren." Selena richtte Wondermind samen met twee anderen op, onder wie haar moeder. Met haar platform wil ze technologie juist inzetten ter bevordering van geestelijk welzijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie