Up 2 Date

Ouassima en koningin Máxima zetten zich in voor mentale gezondheid onder jongeren

foto: Instagram: ouassima_official
  1. Newschevron right
  2. Ouassima en koningin Máxima zetten zich in voor mentale gezondheid onder jongeren

Stichting MIND Us is vandaag in Rotterdam officieel gelanceerd. Met koningin Máxima als erevoorzitter en Ouassima Tajmout als bestuurslid gaat de stichting de komende tien jaar jongeren helpen met mentale gezondheid.

'Minder praten, meer actie'

Ouassima zegt achter de schermen samen met de koningin en andere bestuursleden hard te hebben gewerkt aan de invulling van de stichting. "Nu is het dan zover! De komende tien jaar gaan we jongeren helpen met mentaal gezond te zijn en mentaal gezond te blijven. De afgelopen jaren heb ik me op verschillende manieren actief ingezet rondom dit onderwerp en dit gaan we voortzetten met HKM Máxima in haar rol als erevoorzitter. We gaan door en samen gaan we dit doen. Minder praten, meer actie. Ik neem jullie natuurlijk mee in dit proces."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

MIND Us

MIND Us wil mentale gezondheid van jongeren op de kaart zetten en meer doen aan de preventie van psychische klachten onder jongeren. "We gaan hier samen met MIND Us nu echt het verschil in maken", zegt directeur Marjan ter Avest van MIND. "Er bestaan al heel veel goede initiatieven voor en door jongeren. Vanuit het meerjarige stimuleringsprogramma van MIND Us gaan we dit kracht bijzetten, resultaatgericht vanuit de praktijkvoorbeelden die werken."

"Met de aandacht van Koningin Máxima komen de goede initiatieven echt in de schijnwerpers te staan. We hopen hiermee dat jongeren op veel meer plekken ruimte krijgen en vinden voor een luisterend oor, waar ze hun verhaal kwijt kunnen, waar ze zichzelf kunnen zijn en waar ze hun talenten kunnen ontdekken."

Ster advertentie
Ster advertentie