Up 2 Date

OM verdenkt 16-jarige jongen van liquidatie in Amstelveen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. OM verdenkt 16-jarige jongen van liquidatie in Amstelveen

De voor afpersing veroordeelde Itzhak M. werd vorig jaar doodgeschoten in Amstelveen. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt een destijds 16-jarige jongen van de liquidatie. Een medeverdachte was destijds 20 jaar oud.

Raps in telefoon als bewijs

De 16-jarige verdachte stond woensdagochtend voor de rechter. Het OM heeft de afgelopen tijd bewijs verzameld dat moet aantonen dat hij de dader is. Toen hij eerder dit jaar werd aangehouden, werd bijvoorbeeld een rap op zijn telefoon gevonden met de tekst: "Ben een young trapper en een well known killer" en in een tweede rap staat: "Ze willen weten wie de dader is, shit. Van mij krijgen ze no comments. Itzhak is gezet in kist al gewist van die list."

Het 56-jarige slachtoffer was een bekende in het Amsterdamse criminele milieu en werd in 2008 veroordeeld tot 6,5 jaar cel voor afpersing. Ook dook zijn naam op in een onderzoek naar een liquidatie, eveneens in Amstelveen.

Volop bewijs

In de rechtbank werd vanochtend duidelijk dat er volop bewijs ligt tegen de verdachten. Op de telefoon van medeverdachte Jesus T. werd een video gevonden waarop hij en de jongere hoofdverdachte aan het proefschieten zijn. Vier dagen later werd een GPS-tracker onder de auto van het slachtoffer geplaatst, waarop dna van beide verdachten aangetroffen is. Ook werd tijdens een doorzoeking van de woning van T. twee dagen na de liquidatie een vuilniszak met kleding gevonden die overeenkomt met wat de schutter droeg. De jas zat vol met schotresten en dna van de medeverdachte.

T. zelf zei tijdens de zitting graag weer naar school te willen. Hij ontkent de schutter te zijn, maar heeft verder nog niet verklaard. Ook de jongere medeverdachte zwijgt.

Ster advertentie
Ster advertentie