Entertainment

Nesim deelt openhartige post over mentale gezondheid: "Zit niet lekker in mijn vel"

foto: YouTube/Nesim el Ahmadifoto: YouTube/Nesim el Ahmadi
  1. Newschevron right
  2. Nesim deelt openhartige post over mentale gezondheid: "Zit niet lekker in mijn vel"

Het gaat niet lekker met Nesim el Ahmadi. In een openhartige post op Instagram vertelt hij wat de mentaliteit van "gewoon man zijn en doorgaan, geen emoties tonen en doorknallen" met hem doet.

Pandemie

Veel mensen kampen met psychische problemen en tijdens de pandemie zijn die klachten vooral bij jongeren alleen maar toegenomen. Eerder vertelde Bizzey over zijn depressie bij FunX en nu doet ook Nesim open en eerlijk zijn verhaal via Instagram.

Depressie

"Ik ben opgegroeid met een mentaliteit van gewoon man zijn en doorgaan, geen emoties tonen en doorknallen Als man praat je niet over je emoties. Huilen? Ben je een pussy ofzo? Je gaat toch niet lopen janken?", begint Nesim zijn verhaal. "Afgelopen jaar heb ik hier de prijs voor moeten betalen. Ik kwam in een depressie terecht waar je niet goed van wordt."

Suïcidale gedachtes

Nesim vertelt dat hij enorm negatief was en zelfs kampte met suïcidale gedachtes. "Ik ben daar destijds gedeeltelijk uitgekomen door heel veel met een psycholoog te gaan praten en te werken aan mijn mentale gezondheid." Ook heeft hij veel steun gehad aan zijn vrouw.

Social media

Helaas zit Nesim nu opnieuw niet goed in zijn vel. "Ik heb echt moeite met telkens maar mijn masker op te zetten om voor jullie de hele tijd blij te doen. Dat is ook een beetje het probleem van social media… Iedereen ziet je alleen maar lachen en leuk doen", legt hij uit. "Ik heb moeite met sociale contacten onderhouden. En soms is het moeilijk om uit te leggen wat het dan precies is. Wat voel je? Hoe voel je je? Soms zijn het gewoon de demons in je hoofd waarmee je in strijd bent."

Emoties op vrije loop

Omdat Nesim weet dat hij niet de enige is, wil hij zijn verhaal delen. "Ik hoop voor mij en vele anderen dat we deze periodes ook weer zullen overwinnen." Verder wil hij zeggen dat het oké is om je emoties op de vrije loop te laten, óók als man. "Moest deze shit ff kwijt. Love", sluit hij zijn post af.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp bij depressie

Heb jij last van een depressie of andere psychische problemen? Het is heel belangrijk om hierover te praten. Neem contact op met Mind Korrelatie. Zij zijn maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 21.00 bereikbaar via 0900-1450. Je kunt ook chatten, mailen of WhatsAppen voor advies en hulp via mindkorrelatie.nl.

Zelfmoordpreventie

Denk je aan zelfbeschadiging, zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via 113.nl, bel 113 of via het gratis nummer 0800-0113.

Ster advertentie
Ster advertentie