Entertainment

Barbie gaat meer zwarte vrouwen eren met rolmodelpoppen

foto: Barbie.Mattel.Com: Rosa Parks
  1. Newschevron right
  2. Barbie gaat meer zwarte vrouwen eren met rolmodelpoppen

Het bedrijf Mattel dat de wereldberoemde Barbiepoppen maakt heeft aangegeven dat ze meer zwarte vrouwen gaan eren. Meer dan de helft van hun speciale edities, de Role Models, moeten niet-witte vrouwen gaan worden. Burgerrechtenactiviste Rosa Parks zat in een eerdere editie net als zangeres Ella Fitzgereld.

Het gat dichten

Mattel zegt dat jonge meisjes vanaf 5 jaar niet meer geloven dat ze alles kunnen worden en dat dat voor zwarte meisjes nog meer geldt. Daarom willen dat gat in hun dromen helpen dichten door meer zwarte vrouwen te gaan eren. De inspirerende poppen komen ieder jaar in maart uit, tijdens de Women's History Month.

Belangrijke rol voor zwarte poppen

Mattel zorgt er al voor dat een op de vijf Barbie-poppen zwart is en wil dat ook in alle winkels terugzien. De zwarte Barbie-poppen krijgen een belangrijkere rol binnen de reclames van het bedrijf, maar het bedrijf kijkt ook naar zichzelf. Zo krijgen zwarte medewerkers een belangrijke stem binnen het bedrijf zodat de Barbie-maker een betere afspiegeling van de maatschappij kan worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie