Entertainment

Kylie Jenner opnieuw jongste 'selfmade' miljardair

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Kylie Jenner opnieuw jongste 'selfmade' miljardair

Kylie Jenner heeft net als vorig jaar de titel 'jongste selfmade miljardair' weten binnen te slepen. De 22-jarige realityster is maar liefst 1,2 miljard dollar waard, volgens Amerikaans zakenmagazine Forbes.

Vorig jaar kreeg Kylie ook al deze titel, maar dat leverde toen ook kritiek op. Veel mensen vonden het namelijk onterecht dat de Amerikaanse als 'selfmade' werd omschreven, terwijl ze opgroeit in een wereldberoemde familie met een eigen realitysoap. Toch heeft Kylie haar vermogen voor het grootste gedeelte te danken aan haar eigen cosmeticabedrijf, en niet met Keeping Up with the Kardashians.

Eigen bedrijf

Kylie richtte haar bedrijf in 2014 op en dat bleek een schot in de roos. Afgelopen november verkocht ze iets meer dan de helft van haar aandelen aan beautygigant Coty Inc. voor 600 miljoen dollar. Die deal en haar resterende aandelen zorgen ervoor dat ze ook dit jaar de jongste miljardair ter wereld is.

Andere miljardairs onder de 30

Naast Kylie zijn er slechts tien andere miljardairs onder de 30 jaar in de wereld. Daarvan zijn zeven erfgenamen en de overige drie, onder wie dus Kylie, selfmade. De 29-jarige John Collison, medebedenker van betalingsverwerker Stripe, is 3,2 miljard dollar waard en Evan Spiegel, de 29-jarige medeoprichter van Snapchat, heeft een vermogen van 1,9 miljard dollar.

Ster advertentie
Ster advertentie