Entertainment

Drake voor 4 miljard aangeklaagd door inbreker

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Drake voor 4 miljard aangeklaagd door inbreker

Drake en zijn team van advocaten zijn verwikkeld in een wat vreemde rechtszaak. Een vrouw die inbrak in zijn huis in Los Angeles heeft de rapper nu aangeklaagd voor 4 miljard dollar, omdat hij haar naam zou hebben gebruikt in zijn muziek, sociale media en productreclame. Ook beschuldigt ze hem van het opzoeken van informatie over haar. Dat meldt Radar.

Inbraak

In juni reageerde de politie op een telefoontje over een inbraak in Drake's huis in Los Angeles. De politie ontdekte dat de vrouw in kwestie wat van Drake's drankjes had gedronken en zichzelf in een kamer had opgesloten. Ze werd vrijgelaten nadat ze een borgsom van 100.000 dollar had betaald. Drake zou geen aanklacht hebben ingediend omdat hij het gevoel had dat ze "persoonlijke problemen" had.

Verklaring Drake

Nu wordt de rapper zelf echter aangeklaagd door de inbreekster. Drake zou namelijk haar naam hebben gebruikt in zijn muziek, sociale media en productreclame. Daarnaast wordt de rapper beschuldigd van 'doxxing', het online opzoeken van informatie over een persoon. Drake's juridische team heeft gevraagd om de zaak te seponeren, omdat de beschuldigingen slechts "waanvoorstellingen van haar verbeelding" waren.

Drake heeft zelf ook een verklaring ingediend over de beschuldigingen. "In april 2017 heeft iemand ingebroken in mijn huis in Los Angeles toen ik er niet was. Op het moment van dat incident werden mij geen details verteld over de indringer, inclusief haar naam. Ik ken haar niet. Ik heb haar nooit ontmoet en heb nooit met haar gecommuniceerd. Sterker nog, ik was niet op de hoogte van identiteit, naam of waar zij beweert te wonen tot het indienen van deze rechtszaak." Volgens de advocaten van Drake heeft de vrouw een fictieve rechtszaak aangespannen om de rapper te kunnen ontmoeten.

Ster advertentie
Ster advertentie