Entertainment

Diddy geeft sleutel van New York terug op verzoek van de burgemeester

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Diddy geeft sleutel van New York terug op verzoek van de burgemeester

Diddy heeft de ere-Sleutel van New York City teruggegeven, nadat burgemeester Eric Adams hierom vroeg in een brief eerder deze maand. Dit gebeurde na alle aanklachten tegen de CEO van Bad Boy Records.

DIEPE VERONTRUSTING

Sean 'Diddy' Combs heeft besloten de ere-Sleutel van New York terug te geven. Deze sleutel krijg je alleen als je uitzonderlijk werk hebt verricht voor een stad. Dit volgde na een brief van burgemeester Eric Adams. In de brief refereerde de burgemeester naar de recent uitgelekte video waarin te zien is hoe Diddy zijn ex-vriendin Cassie Ventura mishandelt. XXL heeft twee brieven van het kantoor van de burgemeester weten te bemachtigen. Eén gericht aan het kantoor van Combs Entertainment LLC in New York en een andere aan hun kantoor in Los Angeles. In beide brieven uitte burgemeester Adams zijn diepe verontrusting over de schokkende beelden.

foto: XXL

De brief van burgemeester Eric Adams naar Diddy

DE BRIEF

Adams schreef in zijn brief: “Ik veroordeel de acties die in de video te zien zijn ten strengste en ik sta in solidariteit met alle overlevenden van huiselijk en gendergerelateerd geweld.” Hij benadrukte ook de inspanningen van de stad om slachtoffers van geweld een stem te geven en te ondersteunen. Volgens de burgemeester had het comité dat verantwoordelijk is voor de ere-Sleutel, na interne beraadslagingen, aanbevolen om Diddy’s ere-Sleutel in te trekken. “Ik heb hun aanbeveling geaccepteerd en vraag hierbij meneer Combs om de Sleutel van de Stad onmiddellijk terug te geven,” verklaarde Adams in zijn brief.

DIDDY-GATE

In september 2023 werd Diddy geëerd met de ere-sleutel van New York door burgemeester Eric Adams. Deze eer werd hem toegekend kort na de release van zijn eerste studioalbum in 17 jaar, Love Album: Off the Grid. Diddy wordt momenteel aangeklaagd voor meerdere dingen. Cassie Ventura heeft hem aangeklaagd voor jarenlange fysieke en seksuele mishandeling tijdens hun relatie. Daarnaast is Diddy door Rodney 'Lil Rod' Jones beschuldigd van seksuele intimidatie en drogeren. In een afzonderlijke zaak wordt hij beschuldigd van betrokkenheid bij seksueel misbruik en mensenhandel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie