Entertainment

Management van Josylvio brengt statement naar buiten omtrent zijn arrestatie

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Management van Josylvio brengt statement naar buiten omtrent zijn arrestatie

Vanochtend werd bekend dat Josylvio afgelopen woensdagavond hardhandig gearresteerd werd op het vliegveld van Curaçao. Het management van de rapper heeft vandaag een statement naar buiten gebracht over de oorzaak van zijn arrestatie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fout van gemeente

Volgens zijn management vertrok Josylvio naar Curaçao voor een schrijverskamp. Hij zou onlangs een nieuw paspoort ontvangen hebben, maar door een fout van zijn gemeente werd het reisdocument als gestolen opgegeven. De gemeente heeft daarna alle correcte papieren opgestuurd naar de Koninklijke Marechaussee op Schiphol. Om ervoor te zorgen dat hij zijn vlucht niet zou missen, zou de Marechaussee de juiste documenten opsturen naar de ambassade op Curaçao, zodat hij probleemloos langs de Curaçaose douane kon gaan.

Echter ging het bij aankomst op Curaçao International Airport alsnog mis. Op het vliegveld werd hij apart gehouden, omdat de documenten nog niet waren verwerkt door de Curaçaose ambassade. Daardoor mocht hij het land niet in en zou hij op de eerstvolgende vlucht gezet worden richting Nederland.

Vrij na nacht in de cel

Er ontstond vervolgens een woordenwisseling, waarna Josylvio werd geboeid en een nacht in de cel heeft doorgebracht. "Josylvio kreeg op Hato Airport niet de kans om het verhaal over zijn paspoort op te helderen, terwijl hij wel in zijn recht stond", schrijft het management. De rapper is inmiddels vrijgelaten en werkt nu op het eiland aan zijn nieuwe album.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verstoring van de openbare orde

Op de beelden die rondgaan van Josylvio's arrestatie is te zien hoe hij wordt aangehouden door een politieagent op het vliegveld. De agent trok aan zijn tas, maar de rapper leek daar niet van gediend te zijn. Vervolgens ontstaat er een woordenwisseling waarna de agent hem een klap in zijn gezicht geeft. Volgens Curaçaose media zou hij met een valse PCR-test gereisd hebben, maar volgens de lokale politie werd hij opgepakt, omdat hij de openbare orde verstoorde en het personeel op het vliegveld beledigde, zo meldt De Telegraaf.

Ster advertentie
Ster advertentie