Naar homepage
Music

Josylvio over nieuw album 'Abu Omar': "Ik heb precies gedaan wat ik wilde"

bron: Instagram: Josylvio
  1. Newschevron right
  2. Josylvio over nieuw album 'Abu Omar': "Ik heb precies gedaan wat ik wilde"

Josylvio heeft vandaag zijn vijfde - en langverwachte - album Abu Omar uitgebracht. Het project telt maar liefst 17 tunes, waaronder eerder uitgebrachte tracks als Dolla Dolla Bill, Het Leven Is Een Trip en Hosselaar. Naast Josylvio zijn ook Hef, Adje en Yssi SB op het album te horen. De tunes zijn precies zoals je van Mr. Hella Cash verwacht: een mix van old school beats met harde bars. In Start vertelde Josylvio meer over zijn nieuwe album.

Josylvio vertelt Fernando alles over zijn nieuwe album

Abu Omar

De 28-jarige rapper is trots op zijn nieuwe album: "Ik heb precies gedaan wat ik wilde doen. Ik heb me echt gefocust op dit album en daar is uiteindelijk iets moois uitgekomen. Het is puur." Die puurheid is ook terug te horen in de tracks. Zo bevat het album niet alleen de typische straattunes waar Josylvio bekend om staat, maar ook wat gevoeligere nummers waarin hij zijn liefde voor zijn familie uit. Zo heeft hij hartverwarmende woorden voor zijn zoontje Omar, naar wie het album is vernoemd. "Kijk, mijn jongen. Niks is wat het lijkt, maar die lobi van mij naar jou is voor altijd. Never gaat daar iets tussen kunnen komen. Habibi Omar", zegt hij in Outro.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Liefde

Die onafscheidelijke liefde is volgens Josylvio ook in het dagelijks leven te zien. "Hij komt elke ochtend bij mij in bed chillen en dan gaan we lekker een cartoontje kijken of zo. Laatst waren we allebei even weg van huis en hadden we elkaar drie dagen niet gezien. Toen Omar thuiskwam, ging hij gelijk naar boven terwijl ik aan het slapen was. Hij keek me aan en kon gewoon niet geloven dat hij weer thuis was. Hij werd ineens helemaal gelukkig. Dan zie je hoe belangrijk je bent voor je kind, dat is een van de mooiste dingen die je als vader kunt meemaken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Burn-out

Toch is de afgelopen periode niet altijd even makkelijk geweest voor Josylvio. Vorige week kwam namelijk het nieuws naar buiten dat Esko voor lange tijd geworsteld heeft met een burn-out. "Ik denk dat ik zelf ook wel een beetje tegen een burn-out aan heb gezeten. Mijn geloof heeft me in die periode staande gehouden. Ik ben achter de schermen namelijk best spiritueel ingesteld en doe gewoon vijf keer per dag mijn gebed. Ook was corona een geluk bij een ongeluk voor mij. Toen het begon, zat ik bijna tegen een burn-out aan, maar door de maatregelen kon ik geen shows meer doen. Ik ben echt tot rust gekomen in die periode."

Ster advertentie
Ster advertentie