Entertainment

Vader Britney Spears stapt op als haar toezichthouder

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Vader Britney Spears stapt op als haar toezichthouder

Na een lange strijd lijkt Jamie Spears, de vader van Britney Spears, nu echt op te stappen als haar toezichthouder. In een gerechtelijke verklaring zegt hij zijn taken als bewindvoerder na zich te leggen zodra een aantal langdurige kwesties zijn opgelost. Dat meldt TMZ.

Curatorschap

Britney Spears wil al lange tijd af van het curatorschap van haar vader. De 39-jarige superster werd dertien jaar geleden onder toezicht van haar vader gesteld nadat ze met psychische problemen werd opgenomen in een kliniek. Hij kreeg daarmee vergaande controle over haar leven en financiƫn.

In juli werd bekend dat Britney na dertien jaar gebruik te hebben gemaakt van een toegewezen advocaat, nu een zelfgekozen advocaat mocht inhuren. De zangeres huurde Mathew Rosengart in en diende samen met hem een nieuw verzoek in om haar vader als curator te verwijderen. Volgens TMZ heeft haar vader nu ingestemd met dat verzoek.

Publieke strijd

In de documenten die in handen zijn van TMZ schrijft de advocaat van Jamie Spears dat er eigenlijk geen gegronde redenen zijn om Jamie als curator te verwijderen van Britney: "Het is zeer de vraag of een verandering van toezichthouder op dit moment in het belang van mevrouw Spears zou zijn."

Toch denkt Jamie dat het nu het beste is om een stap terug te doen. "Ondanks dat meneer Spears het doelwit is van ongerechtvaardigde aanvallen, gelooft hij niet dat een openbare strijd met zijn dochter over zijn voortdurende dienst als curator in haar belang zou zijn."

Niet verrast

Rosengart, Britneys advocaat, is niet verrast met het besluit van Jamie Spears en diens advocaat. "Maar we zijn teleurgesteld dat ze doorgaan met hun voortdurende schandelijke en verwerpelijke aanvallen op mevrouw Spears en anderen", zegt hij tegen TMZ. "We kijken ernaar uit om ons krachtige onderzoek voort te zetten naar het gedrag van meneer Spears en anderen in de afgelopen 13 jaar, terwijl hij miljoenen dollars oogstte van zijn dochter."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie