Entertainment

Britney Spears mag eigen advocaat inhuren en wil haar vader aan te klagen

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Britney Spears mag eigen advocaat inhuren en wil haar vader aan te klagen

Een grote overwinning voor Britney Spears in de zaak over haar ondertoezichtstelling. De rechtbank in Los Angeles heeft namelijk geoordeeld dat de 39-jarige zangeres - voor het eerst in dertien jaar - zelf een eigen advocaat mag kiezen. Britney wil haar vader Jamie aanklagen, zo liet ze weten tijdens een nieuwe hoorzitting in haar zaak.

DOCU

Britneys vader Jamie kreeg in 2008 zeggenschap over haar leven en financiƫn, nadat ze met psychische problemen werd opgenomen in een kliniek. Sindsdien staat Britney onder curatele van haar vader.

Eind juni sprak Britney Spears zich hier voor het eerst over uit. In de rechtszaal vroeg ze de rechter tijdens een uitgebreide, emotionele verklaring om hier een einde aan te maken. Britney vertelde dat ze zich een slaaf voelt, omdat ze helemaal niks zelf mag bepalen. Ze mag bijvoorbeeld niet zelf een optreden afzeggen als ze zich niet goed voelt of bepalen met wie ze contact heeft. "Ik word in feite misbruikt en dat al dertien jaar lang." Ook vertelde ze dat ze gedwongen aan de anticonceptie moet, omdat ze geen kinderen meer mag krijgen.

Advocaat

Dertien jaar geleden toen ze onder haar vaders curatele werd gesteld, kreeg ze door de rechtbank een advocaat aangewezen. Hij nam op 6 juli ontslag. Britney hoopt nu met een zelfgekozen advocaat meer zeggenschap te krijgen.. "Ik heb nooit de kans gehad om mijn eigen verdediging te kiezen en ik zou dat vanaf nu wel willen doen", vertelde ze de rechter.

De rechter willigde haar verzoek voor een zelfgekozen advocaat in. Spears brak toen in tranen uit. Mathew Rosengart, haar nieuwe advocaat, heeft meteen een nieuw verzoek ingediend om Jamie Spears als curator te verwijderen en een einde te maken aan de ondertoezichtstelling van Britney.

De volgende hoorzitting staat gepland voor 29 september.

FREE BRITNEY

In de veelbesproken docu Framing Britney Spears die begin dit jaar uitkwam, spraken journalisten, advocaten en bekenden van Britney zich uit over de situatie. Ook werd er kritisch gekeken naar de manier waarop de media door de jaren heen met Britney omging.

Al jaren is er een FreeBritney-beweging die pleit voor Britneys vrijheid. Aanhangers zijn er al tijden van overtuigd dat de zangeres in alles wordt gecontroleerd en niet blij is met de situatie. Ook verschillende bekendheden hebben zich bij de movement aangesloten en hebben zich op social media uitgesproken over Britneys situatie.

Bedankt

Britney heeft op Instagram iedereen bedankt voor de steun. "Ik voel me dankbaar en gezegend", schrijft ze. "Jullie hebben geen idee wat het betekent om te worden gesteund door zulke geweldige fans."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie