Entertainment

Vic9 over real zijn: "Ik heb geleerd van situatie met Sevn en Kevin"

foto: YouTube: Rookworst de Podcast
  1. Newschevron right
  2. Vic9 over real zijn: "Ik heb geleerd van situatie met Sevn en Kevin"

In de nieuwste 1 op 1 van Rookworst de Podcast is Vic9 te gast bij Hef. De rapper, die zijn eigen label genaamd 24 heeft, vertelt onder meer over het signen van Qlas en Blacka en is bijzonder openhartig over de details van de deal. "Als Sevn en Kevin zo'n deal bij Rotterdam Airlines gekregen zouden hebben, zouden ze niet eens weggegaan zijn", aldus Vic, die daarmee uitlegt waarom het voor hem belangrijk is om het 'real' te houden met zijn artiesten.

Ouders moesten tekenen

Qlas en Blacka zetten de scene een aantal jaar geleden volledig op z'n kop. Hun eerste album belandde meteen op nummer 1 in de charts en ze deden samenwerkingen met de grootste artiesten van het moment. De jongens waren pas zestien jaar oud toen ze getekend werden bij 24. "Ze wisten destijds niks van de muziekindustrie af. Hun ouders moesten het contract zelfs tekenen (omdat ze minderjarig waren, red.)", herinnert Vic zich.

Eerlijke winstverdeling

Hoewel de oprichter van 24 de mogelijkheid had om veel geld te verdienen aan het duo, koos hij ervoor om een zo eerlijk mogelijke winstverdeling in het contract op te nemen. Zo neemt Vic het volledige risico op zich en investeert hij in clips, beats en studiosessies. Zodra er vervolgens geld binnenkomt, verdient hij eerst zijn gemaakte kosten terug. "Dus mocht ik tweeduizend euro geïnvesteerd hebben, dan krijg ik eerst die tweeduizend euro weer terug."

De overgebleven winst wordt vervolgens door drieën gedeeld, waarvan Qlas, Blacka en Vic9 dus allen 33,3 procent krijgen. "Dus uiteindelijk verdient iedereen evenveel en kunnen er geen scheve gezichten ontstaan. Ook al ben je onwetend en kan ik je 'achter je oren slaan', is het voor mij belangrijker om real met je te zijn. Dat is gewoon hoe ik ben."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Slimmer worden

Vic legt ter vergelijking uit dat hij zelf een deal bij Top Notch tekende waarbij hij 17,5 procent kreeg. Voor Hef lag het percentage nog lager. "Ik begon met 11 procent", zegt de rapper uit Hoogvliet over zijn eerste deal. "Snap je, broer? Zij zijn 17 jaar oud en krijgen zo'n contract. Hoe slimmer ze straks worden in de scene, hoe meer ze zich gaan realiseren hoe goed die deal was en hoeveel love ik altijd voor ze gehad heb", aldus Vic.

Sevn en Kevin

Dat Vic een langdurige samenwerking verkiest boven het verdienen van geld op korte termijn, heeft ook te maken met wat hij bij collega-artiesten heeft zien gebeuren. Zo trok hij veel op met Sevn Alias en Kevin in de periode dat de rappers in de clinch lagen met hun voormalig label Rotterdam Airlines. "Als zij zo'n deal gekregen zouden hebben, zouden ze niet eens weggegaan zijn."

'Ze verdienen het'

Vic heeft dus van dichtbij kunnen meemaken wat er kan gebeuren als je niet 'real' naar je artiesten toe bent. Hij laat echter weten dat niet iedereen die bij 24 tekent dezelfde deal als Q en B hoeft te verwachten. "Met hen ben ik dit label begonnen. Zij zijn mijn eerste artiesten en hebben me geholpen om het groot te maken. Ze verdienen het dus ook gewoon."

Quote

Qlas en Blacka hebben even beef met elkaar gehad.

Vic9

Kleine beef

Na een aantal succesvolle jaren is het een tijdje stil geweest rondom Qlas en Blacka. Het duo bracht afgelopen maand na bijna een jaar weer een track samen uit. Volgens Vic9 had dit te maken met het feit dat de twee even wat onenigheid met elkaar hadden.

Fans hoeven zich volgens de labelbaas echter geen zorgen te maken. "Ze hebben even beef met elkaar gehad en waren beiden te trots om het goed te maken. Uiteindelijk heb ik ze allebei met de waggie opgehaald en hebben we het uitgepraat. Ze zijn dus weer samen muziek aan het maken en er komt sowieso nog een album uit."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie