Entertainment

Openbaar Ministerie in Turkije eist 5 tot 10 jaar cel tegen Murda

foto: YouTube: Murda
  1. Newschevron right
  2. Openbaar Ministerie in Turkije eist 5 tot 10 jaar cel tegen Murda

Het Openbaar Ministerie in Turkije heeft een celstraf van vijf tot tien jaar geëist tegen Murda vanwege het verheerlijken van drugsgebruik in zijn songteksten. Dat heeft zijn management laten weten aan RTL Boulevard.

Voor de rechter verschijnen

De 37-jarige rapper vloog afgelopen zaterdag van Kopenhagen naar Istanbul, waar hij een concert zou geven. Direct na aankomst op het vliegveld werd hij aangehouden door de politie, omdat er een onderzoek was gestart naar zijn songteksten wegens het verheerlijken van drugsgebruik. Een dag later kwam Murda vrij en leek het erop dat het onderzoek gestaakt zou zijn, maar nu melden Turkse media dat de rapper een flinke strafeis boven het hoofd hangt. Mocht de aanklacht van het OM aanvaard worden, moet hij in de komende dagen alsnog voor de rechter verschijnen.

Nog steeds in Turkije

Murda zou twee dagen na zijn vrijlating terugvliegen naar Nederland, maar dat ging helaas niet door, omdat de rapper in Turkije moet blijven in afwachting van zijn zaak. Zijn management gaf aan dat hij binnenkort het land mocht verlaten, maar ook dat is niet zeker nu. De NOS meldt dat het ministerie van Buitenlandse Zaken in contact staat met de rapper en dat hij indien nodig kan worden bijgestaan.

Ster advertentie
Ster advertentie