Entertainment

Ook Bachelorette-Niek haalt keihard uit naar Gaby: 'Ik vond het echt respectloos'

foto: RTL / ANP
  1. Newschevron right
  2. Ook Bachelorette-Niek haalt keihard uit naar Gaby: 'Ik vond het echt respectloos'

De Bachelorette is sinds woensdag ten einde, maar het nieuws rondom het programma en Gaby Blaaser blijft maar komen. Eerder deed winnaar van het programma Joey al een boekje open over Gaby en ook Niek laat weten niet echt meer warme gevoelens voor haar te hebben.

jordy en Niek

In een interview met RTL Boulevard liet Joey al weten helemaal klaar te zijn met Gaby, onder andere omdat zij in de laatste aflevering aangaf nog interesse te hebben in Jordy Jahmal. Die sprak gisteren in een YouTube-video van Kiki Düren over de bizarre plottwist en liet weten dat de teruggekeerde interesse van Gaby "een beetje mosterd na de maaltijd was." Veel meer heeft Jordy niet gezegd over Gaby, maar Niek - die tweede werd in de Bachelorette - klapt vandaag in een interview met De Telegraaf wel nog uitgebreider uit de school over de bizarre laatste uitzending en de vrouw die hij in het programma zo leuk leek te vinden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

respectloos

"Ik denk dat niemand dit had verwacht en voelde me ook een beetje gepikeerd in de uitzending", vertelt Niek over de uitzending van woensdag.

"Mijn eerste gevoel was: ik stap van die bank af en ik loop weg. Dat had ik eigenlijk ook moeten doen en ik heb spijt dat ik dat niet gedaan heb. [...] Ik heb de kans niet gehad om nog iets te zeggen en ik denk dat het ook verstandig was dat ze mij niet lieten praten. Ik heb niet echt een blad voor mijn mond en als mij dan iets gevraagd wordt, krijg je van mij ook een heel eerlijk antwoord. Vooral als je zoiets flikt. Ik vond het echt respectloos."

spijt

Niek doelt op het feit dat Gaby niet ingaat op zijn woorden dat hij haar graag in Nederland nog een keer had gezien. In plaats daarvan bekende Gaby dat ze spijt had dat ze Jordy niet had meegenomen op 24-uurs date om uit te zoeken of daar wellicht gevoelens speelden. Niek laat eerlijk weten dat hij niet verliefd was op Gaby, maar haar wel echt leuk vond. "Maar het is nu wel een beetje tegengevallen als je het zo terugkijkt. Ik denk dat dat voor iedereen geldt. [...] Nu ik dit allemaal weet, ben ik blij dat ik het niet geworden ben. Tweede was helemaal prima."

flauwe excuses

De excuses die Gaby geeft voor het feit dat zij en Joey nu niet meer samen zijn, vindt Niek een beetje flauw. "Je moet ook verder kijken of iets in Nederland gaat werken. Gaby gebruikt nu als excuus: hij woont te ver weg en hij is te jong. Ja dat zijn de dingen waarvan je juist al wist dat het je parten kon gaan spelen. Ik vind dan ook niet dat je dit nu als excuus mag gebruiken. Dit wist je toen ook al en daar heb je uiteindelijk toch voor hem gekozen! Dat zijn dan juist de dingen die je dan niet mag benoemen vind ik."

oprechtheid

Een relatie tussen Gaby en Jordy geeft Niek ook al geen beste kans, omdat er sinds woensdag geruchten gaan dat Gaby alweer met een andere man, autocoureur Bas Schothorst date. Hij haalt daarna keihard uit naar Gaby. Hij trekt haar oprechtheid in twijfel.

"Ik wil het programma niet afvallen, want ik vind dat ze echt een topprogramma hebben neergezet. Hoe mensen overkomen en zijn neergezet: iedereen wordt wel echt van zijn mooiste kant weggezet en niemand hoor je daarover. Alleen het stukje vanuit Gaby... Ze volgt ons niet op Instagram en heeft nooit meer iets laten weten. Niet eens een: 'Bedankt voor de tijd en het was leuk je te leren kennen.' Alsof we niet meer bestonden toen we in Nederland aankwamen. Ik snap dat je niet altijd iets stuurt, maar gewoon een klein bedankje of 'leuk je te leren kennen' of iets... Helemaal niets. Dat vind ik een beetje gemaakt. Dat merk je nu ook en daarom lijkt het alsof ze nu door de mand valt."

discreet

Afgelopen woensdag plaatste Kaj Gorgels een Effe Relativeren-podcast op YouTube en Spotify, waarin hij Gaby uitgebreid interviewde. Daarin liet Gaby onder andere weten teleurgesteld te zijn in het 'gepraat' van de deelnemers van de Bachelorette. "Ik was zo duidelijk in het begin dat ik iemand zoek die discreet is, maar eigenlijk zijn jullie dat allemaal dus niet."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'ZE ROEPT HET ECHT OP ZICHZELF AF'

Niek geeft aan dat hij Gaby niet meer gesproken heeft sinds de opnames in Zuid-Afrika. "Alleen Joey heeft haar nog enkele keren gesproken en verder niemand. Dat is een beetje frappant en gewoon niet netjes. Ze roept het echt op zichzelf af. Als ze het een beetje netjes had afgehandeld, dan had je ons ook niet zo horen praten, maar nu voelen we ons keihard aan de kant gezet door haar en dat is totaal onnodig. Het was zo gezellig en leuk. Dit hoort nog even erbij. Dan ga je wel denken: in hoeverre was het voor jou meer show dan dat je echt daar kwam om de liefde te vinden?"

Ster advertentie
Ster advertentie