Entertainment

5-jarige zoon DMX gediagnosticeerd met nierziekte

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 5-jarige zoon DMX gediagnosticeerd met nierziekte

Exodus, de vijfjarige zoon van de overleden rapper DMX, kampt met gezondheidsproblemen. DMX's verloofde Desiree Lindstrom vertelde in de podcast It's Tricky with Raquel Harper dat haar zoontje een nierziekte in stadium drie heeft.

Nierziekte

"Exodus is stabiel, maar hij heeft nog steeds een nierziekte in stadium drie", vertelt Lindstrom in de podcast. "Hij kan geen voedsel met een hoog kaliumgehalte eten en moet heel vaak naar de dokter." Stadium 3 kenmerkt zich door een matig verminderde nierwerking. Hierbij loop je risico op verdere achteruitgang. Het hoogste stadium is stadium vijf.

'Knowledge is key'

Op Instagram plaatste Lindstrom een fragment uit de podcast. "Exodus is een geweldig kind", schrijft ze in het onderschrift. "Gezegend dat ik zijn moeder mag zijn tijdens deze reis. Maart is de maand waarin aandacht wordt geschonken aan nierziektes. Neem de tijd om jezelf hierover in te lezen. Knowledge is key."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geweldig kind

Donderdag deelde Lindstrom een video van Exodus die Nationale Nierdag vierde. "Exodus is een Chronic Kidney Disease-strijder en een geweldig kind." Exodus is het jongste kind van DMX. In totaal zette de rapper vijftien kinderen op de wereld. DMX overleed vorig jaar op 50-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartaanval die veroorzaakt zou zijn door een overdosis drugs.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie