Entertainment

Glennis Grace openhartig in Real Talk: "Ik was niet gelukkig"

foto: Nandoleaks
  1. Newschevron right
  2. Glennis Grace openhartig in Real Talk: "Ik was niet gelukkig"

Het is tijd voor een nieuwe Nandoleaks: Real Talk met deze week the one and only Glennis Grace! Even tussendoor: is er een noot die zij niet haalt? Nee toch? Oké, weer verder. Zoals in elke Real Talk probeert FunX-dj Fernando de meest persoonlijke kanten te showen van bekendheden en zo ook van Glennis. Ze vertelt over haar crazy avontuur in de USA, het omgaan met bekendheid en het vinden van zichzelf.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tribute

In het gesprek met Fernando vertelt Glennis wat Whitney Houston voor haar betekend heeft en nog steeds betekent. Vorig jaar deed ze haar Whitney Houston-tribute al in AFAS Live, maar dit jaar gaat ze nog een stapje verder. Next stop: Ahoy Rotterdam. Precies de plek waar Fernando haar interviewt voor deze Real Talk. Glennis: “Ik wil deze tribute doen om haar als artiest te eren, omdat ik vind dat haar vaak nog tekort gedaan wordt. Haar echte fans weten wat zij waard was, wat ze voor de muziekindustrie heeft gedaan én wat voor icoon zij was en nog steeds is.”

Amerika

Uiteraard wordt ook Glennis’ American adventure besproken. Vorig jaar deed ze mee aan America’s Got Talent en was ze de grote trots van ons kleine kikkerlandje. Maar hoe was die ervaring eigenlijk voor haar? Alle gekte hier in Nederland kreeg ze wel mee, maar zelf stond ze er niet echt bij stil. “Het was een rollercoaster”, vertelt Glennis. “Je zit daar in Los Angeles en je bent 24/7 met het programma bezig. Ik wist totaal niet wat er in Nederland gaande was.” Haar doel was uiteindelijk iedereen trots maken in Nederland.

Ik had wel een soort bewijsdrang naar mezelf, maar ook naar Nederland.”

Keerzijde

Door haar avontuur in Amerika kwam ook haar zoontje Anthony steeds meer in de spotlight terecht. Iets waar hij zeker van genoot. Hoe dope is het als je een bekende moeder hebt? Geweldig toch? Hoe bekender je bent, hoe meer fans je hebt. En haters, of course. Daardoor had het voor Glennis en Anthony ook een keerzijde. Zo vertelt ze openhartig over de strugglesdie haar zoontje beleefde op school door haar bekendheid.“Er waren dagen dat hij opgewacht werd op school door derdeklassers. Dan moet je vooral mij als moeder hebben. You picked the wrong child.”

"Je hebt Glennis en je hebt Glenda. Dat zijn twee verschillende personen."

Glenda

In het openhartige gesprek vertelt Glennis ook dat zij het mist om gezien te worden als persoon. “Kijk, als artiest ga ik op een podium staan en zien mensen me. Ik hunker er nog steeds naar om als Glenda Batta gezien te worden.” Volgens Glennis komt het doordat ze al van kleins af aan in het vak meeloopt. “Eerst was het als kindsterretje: doe maar je trucje en we vinden het allemaal te gek. Maar waar blijft de rest van je persoon? Daar heb ik wel heel lang moeite mee gehad en af en toe nog steeds. Je hebt Glennis en je hebt Glenda. Dat zijn twee verschillende personen.”

Donkere periode

Maar, what about love? Uiteraard wordt dat ook besproken. Om true love te vinden, was het nodig om een nieuwe band te vinden. Huh, wat? Je leest het goed. Een ochtend in Los Angeles opende Glennis haar Instagram en zag ze ineens de foto van een knappe gitarist. ‘Toevallig’ stuurde ze hem een berichtje om hem te vragen voor haar band. “Toen praatten we via Instagram en moest ik zo lachen om hem.” Het gesprek ging uiteindelijk verder via WhatsApp en dat pakte goed uit. Die knappe gitarist, Levy Simon, werd uiteindelijk haar vriend.

“Ik zat toen best wel in een soort donkere periode in mijn leven. Ik was niet gelukkig. Hij was de eerste die me buikpijn gaf van het lachen, dat je denkt van: dit is crazy man. Ik liep de hele dag met een big smile op m’n face, terwijl ik dat daarvoor niet had.”

Opa

Dat muziek veel nieuwe en mooie dingen brengt, geldt zeker voor Glennis. Zo vond ze als klein meisje ook een band terug met haar opa. Die band was nooit heel erg close, totdat haar familie ontdekte dat Glennis een gouden keeltje heeft. Dat was het moment dat Glennis’ opa besloot om hier zijn project van te maken. Hij maakte een studiootje op Glennis’ zolderkamer waar zij haar talent kon blijven ontwikkelen.

“Hij bracht me overal naartoe. Het was een heel moeilijke man af en toe, maar hij ging voor mij door het vuur.”

Andere talenten

Dat Whitney Houston haar grootste rolmodel en inspiratiebron is, is wel bekend. Maar wist je dat atlete Nelli Cooman er bijna voor zorgde dat Glennis heel iets anders ging doen? Glennis: “Rennen, dat was eigenlijk mijn allereerste droom. Sprinter worden.” Uiteindelijk kon niemand om haar gouden stem heen en ging dat niet door. And we all know how the story continued. Maar toch, stel je voor: Glennis Grace wint een gouden medaille op de Olympische Spelen. I know, gaat niet gebeuren. We blijven gewoon genieten van haar stem!

Ster advertentie
Ster advertentie