Entertainment

Nienke Plas over gekke baantjes en gepest worden op de middelbare school in Real Talk

  1. Newschevron right
  2. Nienke Plas over gekke baantjes en gepest worden op de middelbare school in Real Talk

Presenteren, zingen, uitverkochte theatershows en vooral heel veel shinen. Doe het haar maar na. Maar even serieus, is er iets wat Nienke Plas niet kan? In een nieuwe Real Talk met FunX-dj Fernando vertelt ze over haar weg naar succes. Van het hebben van faalangst tot gekke baantjes en van gepest worden tot aan de gouden formule met haar vriend en manager Resley Stjeward.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Faalangst

Het succes kwam Nienke niet aanwaaien. Ze groeide van onzeker meisje uit tot succesvol YouTuber. "Telkens zag ik het voor me in mijn stoutste dromen, maar je moet het ook wel doen", legt ze uit. "Ik vond het te eng om die deur open te trekken." Met alle ervaring die ze inmiddels heeft opgedaan, leert Nienke steeds beter om te gaan met haar feelings. "Ik realiseer me dat het maar een gevoel is. Je hart stopt er niet mee ofzo."

"Ik nam een vriendin mee en we lulden iedereen zo'n dildo van 25 euro mee."

het Gekste baantje

Aan Fernando vertelt Nienke over de baantjes die ze had voordat ze de stap naar YouTube écht maakte. Zo werkte ze onder andere in de sales en als receptiemedewerkster. Toch was ze daar al snel op uitgekeken. "Diep van binnen wist ik: dit is niet voor jou." Haar raarste baantje? In de sales bij een sekswinkel. Ja, je leest het goed! "Ik was zo goed dat de eigenaar van de winkel zei: 'Jij moet sowieso mee naar de Kamasutrabeurs, want we hebben daar een stand.' Ik nam een vriendin mee en we lulden iedereen zo'n dildo van 25 euro mee."

VRIEND EN MANAGER

In Real Talk vertelt Nienke ook over hoe zij haar vriend Resley leerde kennen in een Amsterdamse club. Jaren later is hij, behalve haar vriend, inmiddels ook haar manager. Een uitdaging voor hun relatie. Nienke praat over het lekkere gevoel van thuiskomen na het werken. Iets wat vaak onmogelijk is, omdat Nienke en Resley vaak samen thuis werken. "Het moet ook wel bij je passen. Je moet wel beste vrienden zijn met je partner", legt Nienke uit aan Fernando. "Met elkaar werken is another level aan intensief met elkaar durven te zijn."

Scheiding ouders

Ook over de heftige scheiding van haar ouders is Nienke openhartig. Toen ze vier jaar oud was, besloten haar ouders definitief uit elkaar te gaan. Ondanks de scheiding, bleven ze beste vrienden. Jaren later, toen haar moeder al hertrouwd was, ging het mis. Nienkes vader trok tijdelijk in bij haar moeder totdat hij een nieuw huis zou vinden."Daar ging het mis. Mijn zus zei nog: 'Doe het niet! Jullie zijn uit elkaar gegaan, omdat jullie niet samen konden wonen'." Uiteindelijk barstte de bom los, waardoor Nienke realiseerde wat een scheiding is.

"Toen heb ik wel echt eventjes een hele moeilijke periode gehad. Ook omdat mijn zus en ik uit elkaar raakten. We hadden allebei onze eigen manier van verwerken."

deelname Expeditie Robinson

Behalve over haar persoonlijke leven vertelt Nienke ook over haar ervaring in het survivalprogramma Expeditie Robinson. Dat het een keiharde contest is, weet iedereen. Ondanks de zware beginperiode zag Nienke na een aantal dagen de positieve kant in: "Ik genoot van de rust. Het was daar zo stil en er was geen deadline. Ik had zo'n hectische periode gehad naar Expeditie Robinson toe. Ik vond het heel relaxed, echt waar." Over wat ze anders zou doen, is Nienke duidelijk: "Sowieso ook opletten! Ik was niet echt bezig met back-stabbing", vertelt ze over de verkeerde inschattingen die haar de uitschakeling kostten. "Dat gebeurt gewoon, je wordt daar zo uit je normale bestaan gerukt."

''Ik had het lichaam van Harry Potter''

Theatershow

Door haar video's krijgen we een goed beeld van wie Nienke is. Ook de ervaringen die Nienke deelt met Fernando heeft ze omgezet in een theatershow. Wat we kunnen verwachten? Ze wil vooral de Nienke van vóór de video's laten zien. "Ik was dertig toen ik begon met video's. Wat voor meisje was ik daarvoor? Hoe keek ik naar een scheiding? Hoe keek ik naar mijn zus?" Ook de periode op de middelbare school waarin ze gepest werd komt erin terug. "Dan kom je in een keer in een nieuwe klas met allemaal andere types. Er gebeurde gewoon heel veel in zo'n klaslokaal. Ik had ook het lichaam van Harry Potter en ik heette Plas van m'n achternaam. Dus het zat gewoon niet mee." Nienke strugglede ook met het feit dat iedereen op de middelbare school bezig was met hun uiterlijk. "Ik was helemaal trots dat ik een Oilily-tas had, maar het blijkt dus dat het helemaal niet tof is", vertelt Nienke over de nieuwe wereld waarin ze belandde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Genoten van deze Real Talk en wil je meer zien? Fernando sprak eerder met, onder anderen, Défano Holwijn, Josylvio en Jandino.

Ster advertentie
Ster advertentie