Entertainment

Dakloze dochter Dr. Dre start inzamelingsactie voor zichzelf en haar kinderen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Dakloze dochter Dr. Dre start inzamelingsactie voor zichzelf en haar kinderen

De noodkreet van LaTanya Young, de oudste dochter van producer en rapper Dr. Dre, heeft nog niet tot een verzoening met haar vader geleid. De 38-jarige dochter van de wereldberoemde muziekmaker vertelde in een interview met The Daily Mail al lange tijd dakloos te zijn en te leven in een gehuurde auto. De vrouw is nu een inzamelingsactie gestart om geld op te halen voor zichzelf en haar vier zonen.

Wanhopige situatie

De moeder is de inzamelingsactie zelf begonnen met een pagina op GoFundMe. Het geld is bedoeld om een veilig en stabiel onderkomen te vinden voor haar en de kinderen. Het doel is om 50.000 dollar in te zamelen en op het moment van schrijven heeft LaTanya al 6200 dollar opgehaald. "Ik denk dat GoFundMe-campagnes bedoeld zijn voor mensen in wanhopige situaties en ik ben in een wanhopige situatie", vertelde LaTanya. Ook hoopt de dochter dat haar drukke vader de pagina ziet en contact met haar opneemt.

Wisselende reacties

De reacties onder de pagina zijn zeer uiteenlopend. Een aantal mensen leeft erg mee met LaTanya en hoopt dat zij op de korte termijn een mooi huis kan vinden. Maar een groot deel kan geen begrip opbrengen voor de situatie. LaTanya heeft één van de rijkste vaders uit de muziekindustrie, die zijn koptelefoon merk Beats By Dre voor 3 miljard dollar verkocht aan Apple in 2014. Reageerders vinden het onbegrijpelijk dat de producer met een vermogen van bijna een miljard geen veilig onderkomen kan bieden aan zijn oudste dochter. Ook zijn er veel mensen die het de verantwoordelijkheid vinden van een volwassen moeder van 38 jaar om zelf haar eigen boontjes te kunnen doppen en haar kinderen een veilige toekomst te kunnen bieden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen contact

LaTanya probeert tevergeefs via het team van Dr. Dre in contact te komen met haar vader, maar heeft hem al ruim 18 jaar niet gezien. De producer en rapper besloot om begin vorig jaar de geldkraan richting zijn dochter dicht te draaien en sindsdien heeft LaTanya geen dollar meer van hem gekregen. Waarom de twee in de clinch liggen, is niet bekend, maar LaTanya vertelde dat haar vader niet meer wil helpen omdat zij zich heeft uitgelaten tegenover de pers.

Ster advertentie
Ster advertentie