Entertainment

Harvey Weinstein gaat in beroep tegen celstraf vanwege "oneerlijk proces"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Harvey Weinstein gaat in beroep tegen celstraf vanwege "oneerlijk proces"

Filmproducent Harvey Weinstein gaat in beroep tegen zijn celstraf van 23 jaar voor verkrachting en misbruik. Dat meldt TMZ op basis van juridische documenten. Volgens zijn advocaten heeft Weinstein geen eerlijk proces gekregen en zou hij zijn veroordeeld door een partijdige jury.

Oneerlijk proces

De 69-jarige Weinstein werd ruim een jaar geleden veroordeeld tot een gevangenisstraf van 23 jaar voor verkrachting en seksueel misbruik. Een woordvoerder van de filmproducent laat nu echter weten dat het proces niet eerlijk is verlopen. "De problemen van het proces leggen bloot dat meneer Weinstein niet eerlijk is veroordeeld." In het beroepschrift van meer dan 160 pagina's wordt onder meer beweerd dat een aantal vrouwen er "onweerlegbaar" mee had ingestemd om seks met hem te hebben.

Daarnaast zou de jury zijn beïnvloed door de "sensationele, bevooroordeelde berichtgeving in media en de uitvergrote morele verontwaardiging van het publiek over geclaimd seksueel wangedrag van machtige mannen".

#MeToo

Weinstein werd in 2020 schuldig bevonden aan aanranding van een productie-assistente en verkrachting van een vrouw die een loopbaan als actrice nastreefde. De filmproducent was een van de grote namen die tijdens de opkomst van de #MeToo-beweging in opspraak kwam.

Ster advertentie
Ster advertentie