Entertainment

Idris Elba gaat probleemjongeren trainen in BBC-programma

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Idris Elba gaat probleemjongeren trainen in BBC-programma

Idris Elba gaat voor de BBC aan de slag als mentor van probleemjongeren. In het programma Idris Elba's Fight School probeert hij zijn 'leerlingen' een zet in de goede richting te geven door hen te trainen in vechtsporten.

leven omgooien

De Britse omroep maakte woensdag bekend dat ze de jongeren en de acteur zes maanden gaan volgen voor de vierdelige realityserie. Volgens een persbericht gaat de Hollywoodster aan de slag met zeven jongens en meiden "wiens omstandigheden tijdens hun jeugd hen niet de mogelijkheden hebben gegeven om goede keuzes te maken en 'de straat' te vermijden". Ze willen hun leven omgooien, maar dat kan alleen maar met een heleboel discipline, focus en wilskracht.

idris en vechtsport

Idris is zelf geen onbekende als het gaat om vechtsporten. De acteur liet zich voor het Discovery-programma Idris Elba: Fighter in korte tijd klaarstomen als kickbokser, zodat hij kon deelnemen aan een professioneel kickbokstoernooi.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

diversiteitslessen

De BBC is hard bezig met het zorgen voor meer diversiteit in hun programma's. Zo werd gisteren bekend dat de werknemers van de BBC die aan dramaseries werken, diversiteitslessen krijgen om te voorkomen dat er microagressie (kleine, subtiele vormen van discriminatie) in hun programma's voorkomt.

Ster advertentie
Ster advertentie