Entertainment

Michelle Obama deelt oude schoolfoto: "Elk meisje verdient dezelfde kans"

foto: Instagram: michelleobama
  1. Newschevron right
  2. Michelle Obama deelt oude schoolfoto: "Elk meisje verdient dezelfde kans"

Michelle Obama heeft op Instagram een schattige oude foto gedeeld. Niet zomaar als leuke throwback, maar om aandacht te vragen voor The Girls Oppurtunity Alliance, een programma van de Obama Foundation dat zich wereldwijd inzet voor onderwijs en gelijke kansen voor meisjes. Ze blikt terug op haar eigen schooltijd:

"Ik heb veel geleerd op school - hoe ik moet vermenigvuldigen en hoe ik een alinea opbouw, ja, maar ook hoe ik mezelf kan pushen, een goede vriend kan zijn en mezelf weer kan oppakken na een mislukking. Het is zo makkelijk om onze opleiding als vanzelfsprekend te beschouwen, zeker hier in de Verenigde Staten, maar op dit moment gaan wereldwijd meer dan 98 miljoen meisjes niet naar school. [...] Ik geloof dat elk meisje op deze planeet dezelfde kansen verdient als die ik had: een kans om zich te ontplooien en haar dromen na te jagen."

#BackToSchool

Onder de foto riep Michelle iedereen op om ook een schoolfoto te delen onder de hashtag BackToSchool. Onder anderen Jessica Biel, Kerry Washington en Natalie Portman volgden haar voorbeeld.


Ster advertentie
Ster advertentie