Films, Series & TV

Viola Davis gaat Michelle Obama spelen in nieuwe serie 'First Ladies'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Viola Davis gaat Michelle Obama spelen in nieuwe serie 'First Ladies'

Michelle Obama vertelde eerder haar levensverhaal al in het autobiografische boek Becoming, maar binnenkort zal er opnieuw een kijkje in haar leven gegeven worden door middel van een nieuwe serie. In First Ladies worden namelijk de verhalen van verschillende Amerikaanse presidentsvrouwen verteld. De eerste aflevering draait om Michelle Obama en het is Oscarwinnares Viola Davis die daarin de hoofdrol speelt. Zij zal ook als producer meewerken aan de serie.

First ladies

First Ladies is een serie van Showtime, waar onder andere ook Homeland, Dexter en The Affair van afkomstig zijn. De afleveringen spelen zich af in de oostvleugel van Het Witte Huis, waar de first ladies aanwezig zijn bij de vele belangrijke beslissingen die daar genomen worden. In de eerste afleveringen wordt er naast Michelle Obama ook ingezoomd op Eleanor Roosevelt en Betty Ford.

Door een vrouwelijke lens

Het doel van de serie is het vertellen van de Amerikaanse presidentsgeschiedenis door een vrouwelijke lens, die van de first ladies dus, aldus Deadline. Hierbij wordt zowel hun privéleven als hun politieke carrière belicht. Dit is in lijn met de missie van Welle Entertainment, een productiebedrijf dat meewerkt aan de serie. Zij richten zich volledig op het maken van op vrouwen gerichte films en series.

Oscarwinnares

Viola Davis won een Oscar voor haar rol in de dramafilm Fences. Verder zijn haar acteerskills ook te zien in How To Get Away With Murder, The Help, Widows en Suicide Squad. Wanneer de serie uitkomt en wie de andere rollen zullen vertolken, is nog niet bekend.

Ster advertentie
Ster advertentie