Naar homepage
Entertainment

Nederlandse Marine doet mee met toernooi Counter-Strike

foto: Twitch: InsideEsportsTV
  1. Newschevron right
  2. Nederlandse Marine doet mee met toernooi Counter-Strike

E-sports worden steeds populairder. Over de hele wereld worden stadiums gevuld met toeschouwers die enthousiast meekijken met de e-sporters hun favoriete games spelen. In Den Haag was er een nieuwe groep e-sporters die aangemoedigd werd: De Koninklijke Nederlandse Marine.

Kansloos verloren

Het was de eerste keer dat de militairen meededen aan een e-sport toernooi en dat was ook wel te merken. Ze waren kansloos tegen hun ervaren tegenstanders, waarschijnlijk door de grote trainingsachterstand. Andere teams trainen gemiddeld 20-40 uur per week, de militairen hebben pas 30 uur in totaal getraind. Commandeur Van den Berg deelt met de NOS: “Voor ons is de e-competitie een eerste stap om deze wereld binnen te komen. We hopen volgend seizoen een beter resultaat neer te zetten."

Nieuwe mariniers

Voor defensie zijn dit soort toernooien de manier om nieuwe mensen te werven. Door zich te laten zien op dit soort toernooien willen zij duidelijk maken dat je ook als gamer terecht kunt bij de Koninklijke Marine. Peter van den Berg van de Koninklijke Marine zegt tegen Omroep West: "Kijk naar de dronetechnologie. De dronepiloot van de toekomst is nú bezig met e-sports"

Ster advertentie
Ster advertentie