Entertainment

Bijstand voor Britney: nieuwe documentaire 'Framing Britney Spears'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Bijstand voor Britney: nieuwe documentaire 'Framing Britney Spears'

Al ruim 13 jaar kan Britney Spears niet volledig in vrijheid leven. In de nieuwe documentaire Framing Britney Spears van The New York Times is te zien hoe de 39-jarige popster in haar situatie is beland. Sinds 2008 heeft ze geen zeggenschap meer over haar kinderen en haar eigen vermogen en staat ze onder toezicht van haar vader Jamie. Journalisten, fotografen, voormalig medewerkers en advocaten doen nu een boekje open over haar leven.

The rising falling star

De documentaire begint in Louisiana, waar Britney haar eerste stapjes als kinderster zette. Spears deed mee aan talentenjachten en was een van de weinige talenten die onderdeel mocht worden van The All-New Mickey Mouse Club, waar ook Justin Timberlake, Christina Aguilera en Ryan Golsing deel van uitmaakten.

In 75 minuten wordt je in de documentaire door haar hele leven meegenomen en zie je hoe ze als tiener doorbrak, maar door haar roem eronder doorging in 2007. Na een mentale inzinking scheidde ze in 2008 van haar tweede echtgenoot Kevin Ferline: de vader van haar twee kinderen. Felicia Culotta is Britneys voormalig assistent en een van haar oudste vriendinnen. Zij spreekt zich nu voor het eerst uit over haar vriendin.

"Ik heb nooit begrepen wat het conservatorschap van Jamie precies inhield. Maar wat ik wel weet, is dat Britney gezien haar leeftijd en levenservaring prima in staat is om haar eigen boontjes te doppen. Er komt een moment dat ze haar eigen verhaal kan vertellen, precies zoals het is gegaan. En ik kijk echt uit naar die dag, omdat dan alles volstrekt duidelijk zal worden."

'Geef Britney haar leven terug'

Er wordt al langer gediscussieerd dat haar ex-man niet langer de zeggenschap over Britney moet hebben. Ook haar moeder wil dat haar dochter haar leven weer terugkrijgt. Voormalig talenscout Nancy Carson:

"Begin jaren '90 was Lynne altijd bij haar dochter, Jamie kwam maar af en toe langs. De enige keer dat ik met hem heb gesproken, was vrij bijzonder. Hij zei letterlijk: 'mijn dochter gaat zo rijk worden, dat ze een mooie boot voor me gaat kopen.' En dat is alles wat ik over Jamie te zeggen heb."

Ster advertentie
Ster advertentie