Entertainment

The Weeknd doneert $300.000 aan door zijn manager gestarte hulpactie voor Beiroet

foto: Instagram: salxo
  1. Newschevron right
  2. The Weeknd doneert $300.000 aan door zijn manager gestarte hulpactie voor Beiroet

The Weeknd heeft $300.000 gedoneerd aan de hulpactie van Global Citizen voor de slachtoffers van de explosie in Beiroet. Die actie is opgezet door zijn manager Wassim Slaiby en diens vrouw Rima Fakih, beiden zijn geboren in Libanon. Zij startten twee dagen geleden Global Aid for Lebanon met een donatie van $250.000.

Enorme verwoesting

"Ik voel me zo vereerd om te werken met artiesten die zo'n diepe zorg dragen voor de wereld en op dit moment voor onze broers en zussen in Libanon die in pijn verkeren en onze hulp nodig hebben", schrijft Wassim op Instagram. Hij emigreerde als tiener naar Canada en zijn vrouw Fakih - voormalig Miss USA - verhuisde als kind naar de Verenigde staten. De vreselijke gebeurtenis in hun geboorteland gaat ze erg aan het hart en ze roepen iedereen dan ook op om geld te doneren.

"De enorme verwoesting brengt herinneringen terug van de moeilijke tijden die ik met mijn ouders doormaakte tijdens de oorlog en die me dwongen om Libanon op jonge leeftijd te verlaten na het verlies van mijn vader."

$2 miljoen aan donaties

The Weeknd heeft de afgelopen tijd meer liefdadigheidsacties gedaan. Zo haalde hij $350.000 op voor het Equal Justice Initiative met een concert op TikTok, waar meer dan twee miljoen mensen naar keken. Door het kopen van speciale merchandise konden mensen de organisatie steunen, die zich inzet voor gelijke rechten en onterecht veroordeelden en strijdt tegen raciale ongelijkheid en buitensporige straffen in de Verenigde Staten.

Eerder doneerde de zanger ook al geld aan coronahulp, de Black Lives Matter-beweging en andere organisaties die zich inzetten voor gelijke rechten. Bij elkaar zijn zijn acties van de afgelopen twee maanden goed voor meer dan twee miljoen dollar aan donaties.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

GIRO 555

Lees hier meer over de situatie in Beiroet. Wil je meer doen? De slachtoffers hebben je hulp hard nodig. Doneren kan via Giro555. Aanstaande vrijdag is er een landelijke actiedag in Nederland voor Libanon. Ook FunX zal hier aandacht aan besteden, zowel online als op de radio.

Ster advertentie
Ster advertentie